Type to search

POLITIKA

Matovič nečakane PODRAZIL Lengvarskému kolená! Svoje si zlízla aj Čaputová

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO) vyhlásil, že ide na vládu s požiadavkou zatvorenia krajiny. Aj preto, lebo počet hospitalizovaných prekročil číslo tritisíc a zdravotníctvo už takýto nápor nezvláda.

Predseda vlády Eduard Heger v oficiálnom stanovisku vyhlásil, že „v žiadnom prípade nebude hazardovať so životmi zaočkovaných, či nezaočkovaných, a preto sa intenzívne zaoberá možnosťou trojtýždňového lockdownu pre všetkých obyvateľov, ako to navrhuje ministerstvo zdravotníctva a konzílium odborníkov“.

„Ideme do horšej vlny ako bola druhá na jar tohto roku. Veľmi ma to mrzí, lebo ministerstvo zdravotníctva malo pol roka na to, aby sme boli naozaj výrazne lepšie pripravení na tretiu vlnu ako na druhú. Pani prezidentka ešte začiatkom októbra po stretnutí s ministrom Lengvarským hovorila, že sme výrazne lepšie pripravení na tretiu vlnu. Skutočnosť ukazuje, že nemala pravdu a bola ďaleko od reality,“ vyjadril sa na adresu Lengvarského Matovič, ktorý pravidelne kritizuje svojho nominanta na poste šéfa rezortu zdravotníctva.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak