Type to search

POLITIKA

Karta sa obrátila! Po novom aj Remišová obviňuje Denník N zo šírenia klamstiev!

“Denník N klame, keď tvrdí, že opatrenia, ktoré minulý týždeň navrhol minister zdravotníctva Lengvarský, neprešli vinou „pomýlenej SaS a Veroniky Remišovej,” píše Remišová.

Remišová sa v príspevku na sociálnej sieti venuje korektnosti niektorých novinárov, ktorých hodnotový pohľad na svet sa ani tak veľmi neodlišuje od extrémistov. “Ku korektnosti a výbave novinárov patrí aj vzťah k pravde,” píše na sociálnej sieti.

Remišová si myslí, že každý, kto ovláda matematiku vie, že vláda má 16 členov a na schválenie nejakého návrhu je potrebných 9 hlasov. Zdôrazňuje, že opatrenia ministra Lengvarského nikto na vláde nevetoval. A dodáva, že strana Za ľudí vždy konzistentne presadzovala a bude presadzovať, že akékoľvek opatrenia musia zároveň motivovať k očkovaniu.

Slovensko podľa Remišovej nepotrebuje neustále opakujúce sa lockdowny, ktoré ničia ekonomiku, pracovné miesta aj spoločnosť. A myslí si, že potrebuje zvýšiť podiel zaočkovaných ľudí v rizikových skupinách obyvateľov. To je podľa nej dôvod, kvôli ktorému vo všetkom podporujú motiváciu pre ľudí, aby sa dali zaočkovať a boli tak chránení pred ťažkým priebehom ochorenia.

Remišová vysvetľuje, že vláde navrhla zaviesť lepšiu motiváciu pre očkovanie a síce miernejšie pravidlá a zvýhodnenia pre očkovaných, čo nakoniec v prijatých pravidlách aj bolo zohľadnené. V deň, keď sa chystala medzi inými aj tento návrh podporiť bolo plánované druhé zasadnutie vlády zrušené. “Jeden z koaličných partnerov premyslieť, hoci nakoniec za to ani vo štvrtok nehlasoval,” píše a má zrejme na mysli SaS.

“Nie je to prvýkrát, čo Denník N píše na moju adresu klamstvá a polopravdy. Je to škoda, pretože nepoctivá žurnalistika len prispieva k rozdeľovaniu spoločnosti a stiera rozdiely medzi štandardným médiom a šíriteľmi hoaxov,” konštatuje v závere.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak