Type to search

POLITIKA

Takto vyberal Kotleba peniaze od svojich podriadených!

Edita Silna
Edita Silna feb 26

Zaujímavou kapitolou Kotlebovho pôsobenia v pozícii župana v Banskej Bystrici je platenie akýchsi dvadsiatkov. Poslanec Beblavý na Kotlebu kvôli tomu podal podnet za možné porušenie zákona o konflikte záujmov.

 

Už v decembri minulého roku sa objavili prvé správy, že Kotleba prijíma od svojich podriadených časť ich mzdy. Hovorilo sa, že dvadsiatok. A Kotleba to netajil. 

 

“Situáciu, keď si vládca mýli súkromný majetok s verejným sme tu naposledy mali na začiatku novoveku, keď králi vnímali celú krajinu ako svoj majetok,“ hovorí Miroslav Beblavý. 

 

„Vyberať na osobný účet percentá z platu od svojich podriadených z verejných zdrojov, vyberať na osobný účet príspevky, ktoré sú na straníckej webstránke označené ako “podporte nás” je prejav úplného stotožnenia svojej osoby so stranou aj štátom.“

 

Marián Kotleba tvrdí, že dvadsiatok, ktorý mu platia zamestnanci úradu, je súčasť zbierky na bager a že nejde o konflikt záujmov, pretože so zbierkou začal skôr, ako sa stal županom. 

 

„Docent Beblavý vo svojom podnete vychádza z rôznych medializovaných informácií, na základe ktorých predpokladá, že dary od fyzických osôb mi boli poskytované s výkonom mojej verejnej funkcie predsedu BBSK,“ vysvetľoval Kotleba: „Kto a ako posudzuje, či ten dar je alebo nie je v súvislosti s výkonom verejnej funkcie? Tieto občianske aktivity, ktoré sú spojené s predmetnými darmi začali dávno predtým, ako som sa stal predsedom BBSK. Bolo to 10. marca 2012.“ 

V ten deň sa konali parlamentné voľby 2012, ale došlo aj k požiaru na hrade Krásna Hôrka. Kotleba dodáva, že 18. marca sa dozvedel o nelegálnej rómskej osade, ktorá stojí na obecných a súkromných pozemkoch. Sú známe vtedajšie Kotlebove aktivity v Krásnohorskom Podhradí, kde sa stal vlastníkom jedného pozemku. 

ŠOK! Marian Kotleba pred voľbami podporil Roberta Fica

Koncom minulého týždňa to vyzeralo tak, že sa Smeru, SNS a kotlebovcom…

„Za účelom zjednania nápravy som sa rozhodol kúpiť pásový bager strednej triedy,“ vysvetľuje Kotleba zbierku, do ktorej sú zapojení aj jeho podriadení na úrade BBSK: „Takýto bager stojí od 250 tisíc eur. Keďže toľko peňazí nikdy nezískam a je veľké riziko, že pri čistení pozemku budú osadníci na bager útočiť, rozhodol som sa pre bager použitý.“   

Kotleba spočítal, že na kúpu ojazdeného bagra, na jeho úpravy, dopravu techniky, najatie geodeta a SBS potrebuje asi 50 000 eur. Na toto prijíma kritizované dary a zjavne to považuje za normálne. 

Marian Kotleba prichytený so študentkou v kabinete! Neuveríte, čo spolu robili

Predseda strany ĽSNS Marian Kotleba má mať nemanželské dieťa…

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak