Type to search

SPRÁVY

Matovičova sestra hovorí o fašistickej vláde: Neuveríte, čo VYTIAHLA na vlastného brata!

Sestra premiéra Igora Matoviča, Zuzana Belicová, sa často nestotožňuje s politikou súčasnej vlády. Ba dokonca proti tejto politike neraz ostro vystupuje vo svojich statusoch na sociálnych sieťach. Najnovšie sa Belicová vyjadrila k tomu, ako vláda Igora Matoviča pristupuje ku zavádzaniu a predlžovaniu núdzového stavu a ku tomu, ako v tomto období plánuje zmeniť Ústav SR.


Belicová vo svojom utorkovom príspevku píše, že „v núdzovom stave menilo ústavu len nacistické Nemecko“. Upozornila najmä na to, že zmeny v základnom zákone štátu sa šijú horúcou ihlou.

 

„Ak naša vláda narýchlo zmení Ústavu za pomoci svojich pritakávajúcich poslancov bez širokej odbornej a verejnej diskusie tak, aby mohla okrem iného neobmedzene vyhlasovať na Slovensku núdzový stav, a teda aj zákaz zhromažďovania a protestov, budú jej môcť občania právom hovoriť fašistická,“ dodáva otvorene sestra premiéra.


Podotkla, že svoj podiel viny na tom bude niesť každý jeden poslanec či poslankyňa, ktorá takto narýchlo robenú účelovú zmenu Ústavy SR odhlasuje. Belicovej status v komentároch podporil napríklad aj bývalý poslanec NR SR za stranu SNS a bývalý slovenský reprezentant vo futbale Dušan Tittel, ktorý poukázal na záhadné mlčanie mainstreamových novinárov.

 

„To sme dopadli. A je úžasné ako tie prodemokratické média len tak okrajovo riešia, či skôr neriešia, túto tému… Keby sa toto udialo v minulom volebnom období, už by sa tu organizovali po krajine protesty za záchranu demokracie a teraz ticho,“ napísal Dušan Tittel.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak