Type to search

POLITIKA

Zúfalý Matovič bojuje proti všetkým: Igor si hanbou, skonči! TOTO premiéra posadí na zadok

Vyrába si jedného nepriateľa za druhým! Mnohí odborníci premiérovi Igorovi Matovičovi (47) plošné testovanie neodporúčajú. Ako jeden z hlavných dôvodov uvádzajú fakt, že by sa zbytočne zaťažoval aj tak vyčerpaný zdravotnícky personál a zhromažďovanie ľudí pri šírení britského variantu vírusu nie je najšťastnejším nápadom.


Proti celoštátnemu skríningu sa postavili aj koaliční partneri SaS a Za ľudí, ktorí rovnako ako vedci odporúčajú testovať len v ohniskách. Šéf vlády kritiku očividne nezvládol a na všetkých odporcov zaútočil hlava-nehlava.

Kým na hádky koaličných partnerov si už verejnosť ako-tak zvykla, ostrá kritika vedcov a odborníkov tu ešte nebola. Odštartovali ju vyjadrenia na adresu plošného testovania. Ani viacerí vedci neodporúčajú, aby sa testovalo všade, ale len v najviac zasiahnutých okresoch, a Matoviča to naštvalo.

 

„Keď nejaký odborník teraz povie, že Slovensko potrebuje masívne očkovanie, a nie masívne testovanie, tak to je pre mňa hlupák, a nie odborník, keď veľmi dobre vie, že máme očkovacie látky pre pár percent ľudí. My budeme mať tretinu ľudí zaočkovanú, keď všetko dobre klapne, dodajú nám očkovacie látky možno niekedy v júni. Ako môžeme takto klamať ľudí? To je tak nechutné tancovanie na hroboch tých ľudí, lebo takto zavádzať ľudí, vytvárať riešenie, ktoré neexistuje,“ hnevá sa premiér s tým, že si chcú silou-mocou buchnúť a týmto ľuďom nejde o pravdu, ale o politiku.

 

Šokujúcu kritiku pridal v súvislosti s očkovaním. Odkazuje im, že ak má štát viac očkovať, ako testovať, nech vyrobia vakcíny. „Keď sú teda takí odborníci, keď ich vo svete vedia vyrobiť, prečo ich oni nevyrobia? My budeme vedieť očkovať, spravíme tak, že za tri dni zaočkujeme celé Slovensko,“ hovorí Matovič. Svojimi ostrými slovami si vyrobil množstvo nových nepriateľov.Odborníci mu odkazujú naspäť, aby si o nich „neotieral hubu“, či „máme, čo sme si zvolili“. Matovič sa neskôr ospravedlnil tým, ktorých sa mohli jeho vyjadrenia dotknúť.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak