Type to search

DOMÁCE

ZO ŠOFÉRA VRAH! MARČEK SA PRIZNAL K VRAŽDE JÁNA KUCIAKA!

Avatar
Admin Amino apr 25

Zvrat v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Ešte donedávna si verejnosť aj vyšetrovací tím mysleli, že Miroslav Marček bol šofér automobilu, v ktorom vrah unikol. Ten svojim posledným vyhlásením všetky doterajšie tvrdenia rozbil. Priznal sa, že strieľal on!

Doteraz boli z vraždy obvinený Marian Kočner ako hlavný zadávateľ, Alena Zsuzsová, ktorá si vraždu údajne objednala, Zoltán Andruskó ako sprostredkovateľ, Tomáš Szabó ako strelec a Miroslav Marček ako šofér, ktorý Szabóa na miesto činu doviezol.

Mareček sa však počas posledného výsluchu priznal k streľbe. Po výsluchu bol vyšetrovateľmi okamžite odvedený na miesto činu. V akcii pokračovali aj na ďalší deň. Tentoraz sa presunuli do Kolárova, kde potápači prehľadávali miesto, ktoré im Marček ukázal. Aj keď oficiálne stanoviská zatiaľ nie sú známe, je pravdepodobné, že tam hľadali vražednú zbraň. Hovorkyňa úradu špeciálnej prokuratúry na otázky týkajúce sa vyšetrovania odmietla vyjadriť.

 

(Polícia po Marčekovej výpovedi hneď zahájila pátraciu akciu v Kollárove)

Prečo sa však Marček priznal k streľbe až teraz? Táto skutočnosť nepochybne vytvára mnoho nezodpovedaných otázok a môže mať hneď niekoľko odpovedí. Keď je obvinených páchateľov viac a situácia začína byť zlá, hľadajú spôsob, ako by si v tresnom konaní čo i len máličko pomohli. A práve priznanie sa k činu môže byť výrazne poľahčujúca okolnosť.

To je však len jednou z možností. Všetko môže byť len divadielko a súčasť ďalšej Marčekovej taktiky, ktorú mu kľudne mohol poradiť jeho advokát. Advokáti môžu totiž nazrieť do súdneho spisu. Ak Marčekov právnik videl, že je proti nemu nazhromaždené príliš veľké množstvo dôkazov, musel by zvoliť novú taktiku.

(Marček je pod neustálym dozorom špeciálnych policajných zložiek)

Je však nepravdepodobné, že by Marček, vymenil hroziacich 8 rokov za mrežami, kde mohol po odpikaní si určitej časti trestu žiadať o prepustenie, vymenil za teraz hroziacich 25 rokov či dokonca doživotie. Na celý prípad to vrhá podivný tieň. Obhajca Zlatice Kušnírovej, matky zavraždenej Martiny pre Denník N povedal: „Z toho, čo som zistil, môžem konštatovať, že na základe novej výpovede jedného z obvinených vyšetrovateľ už získal takmer presný prehľad o tom, ako prebehol dej samotnej úkladnej vraždy.“

Tags:

You Might also Like

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak