Type to search

DOMÁCE

NEMOCNICA SPRAVILA KROK VEDĽA! PACIENTKA NEVERILA VLASTNÝM OČIAM, KEĎ VYFASOVALA VEČERU

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 15

Slovenské nemocnice pavidelne nespĺňajú štandardy, ktoré od nich pacienti očakávajú. Na internete sa neustále objavujú dôkazy, ktoré to iba potvrdzujú a nasledujúci článok, nieje výnimkou. Čím viac o slovenských nemocniciach vieme, tým sme z toho smutnejší.

Jedným z klasických hororov zo slovenských nemocníc je strava. Pacienti dostávajú nevyvážené jedlá, ktoré už ani na pohľad nevyzerajú vôbec lákavo. Ako je verejne známe, si to čo ješ. Podľa tohto motta by sa mali riadiť aj inštitúcie, kde vás chcú uzdraviť a pomôcť vašemu zdravotnému stavu. Nemocnice častokrát tento fakt prehliadajú a neprikladajú tomu dôraz tak, ako by mali.

V niektoré dni však kuchárky ani nepracujú, ako tomu bolo cez sviatok v Univerzitnej nemocnici v Martine. Večeru pacientov jednoducho vyriešili jedlom nahádzaným v mikroténovom sáčku a „výživné jedlo” spočívalo z jablka, dvoch krajcov chleba, šunkového nárezu a masla len tak pohodeného medzi ostatnými potravinami.

(Večera pacientky)

Pacienti dokonca nedostali ani len tanier, na ktorom by si chlieb mohli namazať. Podobné situácie pritom počas sviatkov alebo iných výnimočných udalostí nastávajú pomerne pravidelne, no do 21. storočia takýto prístup k chorým pacientom rozhodne nepatrí.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak