Type to search

ZAHRANIČIE

NAVŠTÍVIL VIAC AKO 50 000 KRČIEM! NA PIVO MINUL CELÝ MAJETOK!

Dedko, ktorý stihol za svoj doterajší život navštíviť už viac ako 50 000 krčiem tvrdí, že pitie piva je tajomstvom večnej mladosti.

Bruce Masters z anglického mestečka Flitwick má 74 rokov a je držiteľom Guinnessového rekordu, ktorý získal za návštevu 51 695 anglických krčiem za posledných 50 rokov. Bruce vraví, že práve pitie piva je dôvod, prečo si ľudia myslia že vyzerá na 60.

Bruce mal iba 15 rokov, keď začal navštevovať krčmy. Vtedy stálo pol litra piva iba 1 šiling, čo by v prepočte na terajšie eurá bolo iba smiešnych 7 centov. Za 50 rokov chodenia do krčiem sa však celková suma pomerne zvýšila a on počíta, že na pivo už minul okolo 120 000 libier, čo je takmer rovných 139 000 euro! Či sa táto investícia vyplatila, vie len Bruce.

Aj keď ho je dcéry presviedčali, aby s návštevami krčiem spomalil, Bruce má iný pohľad na vec a ročne ich obehne viac ako tisíc.

“Plánujem sa dožiť sto rokov, takže si ani neviem predstaviť, koľko krčiem dovtedy ešte stihnem obehať. Dúfam, že sa nikdy nezastavím.”

“Ľudia v mojom veku to už majú so svojím zdravím ťažšie, no keďže sa cez deň veľa nachodím, udržuje ma to v dobrej kondícii.”

“Dcéry ma niekedy otravujú a vravia: Tati, nemyslíš, že je čas, aby si trochu ubral?”

“Hovorím ‘v žiadnom prípade!’ Mám v pláne pokračovať navždy. Ktovie, ku akému číslu sa môžem ešte dostať.”

(Takto vyzerá typická anglická krčma)

Bruce prvýkrát vstúpil do krčmy týždeň pred jeho 16-timi narodeninami v roku 1960 , no svoju rekordnú cestu odštartoval až v roku 1971, keď začal pracovať v Londýne. Odvtedy začal navštevovať toľko krčiem, koľko len mohol.

“Keď som prvýkrát ako 16-ročný ochutnal pivo, páčilo sa mi to. Myslím, že to bol dúšok z otcovho hnedého piva.”

“Pracoval som pre Britskú železničnú spoločnosť a po práci som zvyok chodiť na pivo. Zistil som, že v Londýne je okolo 6 000 krčiem a rozhodol som sa ich vyskúšať všetky.”

Keď Bruca pred viac ako 20 rokmi prepustili z práce, znamenalo to jediné – viac času na navštevovanie krčiem. Za týždeň navštívil niekoľko krčiem v rozdielnych mestách. Jeho úsilie sa napokon vyplatilo, keď už v roku 1994 obdržal Guinessov svetový rekord za návštevu neuveriteľných 27 695 krčiem.

“Od toho momentu som bol na svojej krčmovej misii. Navštevujem okolo 1000 krčiem ročne, okolo 20 týždenne a snažím sa vyhnúť tomu, aby som do jednej krčmy vošiel dvakrát. Občas sa ku mne pridajú moji priatelia, ale nevadí mi ani chodiť sám,” povedal Bruce, ktorý pravdepodobne teraz sedí niekde na pive.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak