Type to search

ZAHRANIČIE

ZVIERACÍ HRDINOVIA! TIETO ZVIERATÁ ZACHRÁNILI ĽUDÍ PRED ISTOU SMRŤOU

Edita Silna
Edita Silna máj 23

Poznáme veľa prípadov kedy domáci miláčikovia zachránili svojich pánov. Aj divoké zvieratá však vedia prejaviť trochu “ľudskosti” a hrdinskými činmi pomôcť ľudom v boji o holý život. 

Vtedy, len 8-ročná Amber Owen, bola na dovolenke v Thajsku v roku 2004, keď bola oblasť zasiahnutá ničivým cunami. Dievčatko práve jazdilo na svojom obľúbenom slonovi Ning Nong. Ten však výcitil nebezpečenstvo a aj s malou Amber na chrbte utiekol do bezpečia. Ak by ostali na pláži vlna by ich zmietla so sebou.

V roku 1998, Jo Ann Altsman dostala infarkt na dovolenke v Pensylvánii. Lulu, domáce prasa jej dcéry, vybehlo z domu a hľadalo pomoc na ulici. Vracalo sa do domu a kontrolovalo Jo Annin stav. Nakoniec sa mu podarilo do domu doviezť okoloidúceho muža, ktorý zavolal sanitku.

Keď Simon Steggall, dlhoročný diabetik, upadol do kómy pri pozeraní televízie, ich domáci maznáčik, zajačik Dory, začal po ňom divoko skákať. Simonova manželka si všimla čudné správanie zajačika, zistila čo sa stalo a zavolala záchranku.

Vo februári 2012 v Oxforde, bola mladá žena napadnutá neznámym mužom, keď sa vracala domov z večierka. Útočník ju ťahal za budovy a snažil sa ju udusiť popruhmi na kabelke. Z krovia nečakane vybehol jeleň a útočníka vyľakal. Žena síce utrpela šok, ale jeleň ju zachránil pred istou smrťou.

Craig Jeeves spal, keď jeho dom v Melbourne začal horieť. Jeeves by pravdepodobne zomrel v dome keby nebolo jeho mačky, Sally, ktorá mu skočila na hlavu a mňaukala kým sa nezobudil. Craig sa prebudil práve včas na to aby utiekol z domu, z ktorého ostal len popol. On ani jeho mačka neutrpeli žiadne zranenia.

 

V roku 2005 v Etiópii, štyria muži uniesli 12 ročné dievča. Počas svojej cesty sa stretli so svorkou levov, ktoré únoscov odplašili od dievčaťa a zostali s ňou až kým ju nenašla polícia. Levy dievčaťu neublížili a po príchode polície odišli. Niektorí si myslia, že detský plač sa veľmi podobá na mňaučanie levíčaťa a to bolo dôvodom prečo dievčatku neublížili.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak