Type to search

DOMÁCE POLITIKA

ČAPUTOVÁ PREDSTAVILA SVOJ NAJBLIŽŠÍ TÍM. TÝCHTO ĽUDÍ SI BERIE DO PREZIDENTSKÉHO PALÁCA!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik máj 28

Novým hovorcom prezidentky bude bývalý moderátor O 5 minút 12, poradcom pre domácu politiku sa stane bývalý politický komentátor a témam občianskej spoločnosti, a životného prostredia sa stane predstaviteľ Greenpeace.

 

(Martin Strižinec známy z relácie O 5 minút 12)

 

Zuzana Čaputová dnes oficiálne predstavila ľudí, ktorí ju budú sprevádzať počas výkonu funkcie prezidentky. Jej hovorcom sa stane bývalý moderátor politickej relácie Martin Strižinec. Ten od roku 2001 pôsobil v Rádiu Expres, od roku 2009 v televízii TA3 a od roku 2013 v RTVS. Moderoval spravodajské a publicistické relácie, medzi nimi aj najsledovanejšiu politickú diskusiu O 5 minút 12

 

(Politický komentátor Marián Leško)

 

Poradca pre vnútornú politiku bude politický komentátor Marián Leško. „Dlho som ju pozoroval, dlhé roky sa aj poznáme. Všetko, čo hovorí a robí, je podľa môjho názoru v poriadku. Nemyslím si, že by tam existovalo riziko nejakých rozporov. Naše profily sú kompatibilné,“ povedal Leško v rozhovore pre Denník N. Leško v minulosti pracoval pre denník Pravda, neskôr pre denník SME, spolupracoval aj s Rádiom Slobodná Európa a doteraz pôsobil v týždenníku TREND.

 

(Juraj Rizman, predstaviteľ Greenpeace SR)

Trojicu uzatvára Juraj Rizman, ktorý sa bude venovať témam občianskej spoločnosti a životného prostredia. Zuzana Čaputová s ním v minulosti spolupracovala v občianskom združení Via Iuris. Rizman je na Slovensku známy enviromentalista a dlhoročný predstaviteľ organizácie Greenpeace SR. Podieľal sa na mnohých úspešných ochranárskych kampaniach, napríklad proti plánovanej ťažbe uránu a zlata. V roku 2017 bol ocenený cenou „Top hovorca roka“ – za komunikáciu občianskej kampane na podporu zrušenia Mečiarových amnestií.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak