Type to search

DOMÁCE POLITIKA

PELLEGRINI DAL ČAPUTOVEJ ZAUJÍMAVÚ PONUKU! JEJ ODPOVEĎ NEPREKVAPILA

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 03

Novozvolená prezidentka Zuzana Čaputová sa v rámci diskusie Na telo v televízii Markíza stretla s premiérom Petrom Pellegrinim. Ten povedal, že bude pozorne sledovať, ako sa novozvolená prezidentka dokázala odosobniť od svojho predchádzajúceho pôsobenia v strane Progresívne Slovensko. 

 

 

 

„Verím, že svoj mandát bude vykonávať budúca prezidentka, ako zástupca všetkých občanov. Som pripravený jej v prípade záujmu pomôcť a dúfam, že tá komunikácia bude vyzerať lepšie ako v súčasnosti,“ povedal premiér.

 

Následne v priamom prenose ponúkol Čaputovej pomoc. Vyzval ju aj na spoluprácu so stranou Smer. “Je to podaná ruka na spoluprácu. Ak bude prezidentka a premiér spolupracovať, je to vždy lepšie,” povedal Pellegrini. Dodal, že sám si prešiel v politickej sfére viacerými funkciami a vie, čo to obnáša. 

 

 

Čaputová ponuku na spoluprácu prijala. „Ja ponuku pána premiéra prijímam a rovnako komunikujem aj s pánom Lajčákom. Pravidelné stretnutia by boli prospešné a súčasťou úspešnej spolupráce je komunikácia,“ povedala.

 

 

Obaja politici hodnotili aj uplynulé voľby do Európskeho parlamentu. Pellegrini uznal, že Smer-SD v eurovoľbách neuspel podľa predstáv členov. „Bol by som falošný, ak by som spieval oslavné ódy. Treba si to chlapsky povedať a nesnažiť sa robiť z druhého miesta prvé,“ povedal premiér. S predsedom strany Robertom Ficom ešte o tejto téme nehovoril. Fico je momentálne totiž súkromne v zahraničí, no nikto nevie kde.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak