Type to search

POLITIKA SPRÁVY

TÁTO OSOBA NEMÁ PODĽA MOSTU-HÍD ČO ROBIŤ NA INAUGURAČNEJ SLÁVNOSTI!

Jozef Dobrik
Jozef Dobrik jún 04

Inaugurácia Zuzany Čaputovej sa uskutoční na slávnostnej schôdzi parlamentu už 15. júna, kedy zloží ústavou predpísaný sľub. Predseda Národnej rady SR Andrej Danko sa postaral o to, aby na nej boli prítomní aj všetci neúspešní kandidáti. Most-Híd však s jedným z nich nesúhlasí.

 

(Neúspešní kandidáti Štefan Harabin a Martin Daňo)

 

Na slávnosť sú medzi inými pozvaní aj neúspešný kandidát Štefan Harabin, ktorý doteraz odmieta uznať výsledky volieb či Martin Daňo, ktorému museli v minulosti odobrať novinársku akreditáciu pre priestory parlamentu. “Doteraz táto tradícia nebola. Nezostáva mi nič iné, len to zobrať na vedomie a mať nadhľad nad mnohými skutočnosťami, ktoré sa dejú,” skonštatovala Čaputová.

 

(Martin Daňo v roku 2016 na košickom zastupiteľstve)

 

Vládny Most-Híd však s pozvaním neúspešného prezidentského kandidáta Martina Daňa na inauguráciu novej prezidentky Zuzany Čaputovej nesúhlasí. Vyplýva to z vyjadrenia, ktorým strana reagovala na rozhodnutie Kancelárie Národnej rady SR pozvať neúspešných kandidátov vzhľadom na dodržanie tradície.

 

„Rozumieme argumentom Kancelárie Národnej rady. Napriek tomu si myslíme, že osoba, ktorá sa v minulosti vyhrážala novinárom aj politikom, ktorá sociálne siete zaplavuje svojimi konšpiračnými teóriami a bludmi, by nemala byť poctená účasťou na takom slávnostnom akte, akým je inaugurácia hlavy štátu,“ uviedol Most-Híd vo svojom stanovisku.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak