Type to search

DOMÁCE SPRÁVY

PRIETRŽ MRAČIEN NA VÝCHODE! KRÚPY NIČILI AUTÁ!

Edita Silna
Edita Silna jún 28

Východ Slovenska zasiahli silné búrky. Behom pár hodín udrelo až 45 000 bleskov. Na mnohých miestach sa vyskytlo aj silné krupobitie, ktoré ničilo aj autá.

 

Po východe Slovenska sa včera prehnali búrky. Prišli z Poľska, najprv zasiahli Prešovský kraj, potom Košický. Pokračovali smerom na juhovýchod, do Maďarska a na Ukrajinu.

 

 

Spolu s nimi prišli aj výdatné zrážky. Na viacerých miestach padali krúpy. V Košiciach mali dokonca miestami veľkosť pingpongových loptičiek! Niekde boli také obrovské, že na autách rozbíjali sklá a na kapotách robili preliačiny.

 

„Najväčšie mali priemer približne sedem centimetrov,” uviedla starostka Poproča Iveta Komorová Hiľovská. „V rôznych častiach našej mestskej časti sme zaznamenali rôznu intenzitu padania ľadovca a samotného dažďa,” povedal zástupca starostu na Sídlisku KVP Roman Matoušek.

 

 

Ako informoval SHMÚ, vo štvrtok v obedňajších a skorých popoludňajších hodinách sa na východnom Slovensku vytvorilo niekoľko supercelárnych búrok, ktoré sa postupne “zliali” do rozsiahlejšieho búrkového systému.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak