Type to search

ŠOUBIZNIS ZAHRANIČIE

HVIEZDA KAREL GOTT MÁ VLASTNÚ BANKOVKU! JE V TOM VŠAK HÁČIK!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky júl 15

V Prahe dnes zhruba za štyri hodiny vypredali pamätnú eurobankovku s portrétom speváka Karla Gotta. Chvíľu predtým, ako ohlásili, že je vypredané, však ešte pred predajňou Supraphon Musicpoint na Jungmannovom námestí stáli stovky ľudí. Mnohí z nich pritom pred predajňou čakali už od soboty!

 

„Očakávali sme veľký záujem, ale nie až takýto veľký, bolo to pre nás prekvapenie,“ reagoval pre spravodajský portál iDNES.cz Vladislav Klajban, výkonný riaditeľ spoločnosti Nunofia, ktorá pamätné eurobankovky vyrába. Pretože spoločnosť využila maximálny možný limit povolený Gottovým manažmentom, ich dotlač už nie je možná.

 

(Bankovky s nulovou hodnotou sú teraz na predaj za stovky eur!)

 

“S nápadom vydať tento motív prišiel Radim Václavík. To je v podstate náš spolupracovník, znalec historických československých bankoviek. Vzhľadom k tomu, že Karel Gott alias božskej Kája je ikona československej modernej hudby oslávil včera 80. narodeniny, navrhol, že by bolo veľmi zaujímavé zo zberateľského hľadiska prísť s týmto nápadom,” povedal Klajban.

 

 

Ešte pred začiatkom predaja pritom češkí policajti riešili na mieste predaja podozrivý kufor. Jungmannovo námestie obohnali páskou a do obchodu nikoho nepúšťali. Na miesto dorazili hasiči a pyrotechnici, ktorí neskôr zistili, že kufor je našťastie plný iba oblečenia.

 

 

Eurobankovku si mohli fanúšikovia kúpiť pri príležitosti osláv 80. narodenín obľúbeného speváka. Bankovku si ľudia mohli zakúpiť za 50 českých korún (1,95 eura),  jej skutočná  hodnotoa je však nula eur! Viacerí záujemcovia však prišli iba s vidinou veľkého zárobku, kedže ju niektorí ľudia momentálne ponúkajú na predaj za neuveriteľných 500 eur!

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak