Type to search

DOMÁCE ŠOUBIZNIS

KMOTRÍKOVE TAJOMSTVO ODHALENÉ! V TAKOMTO LUXUSE LIETA PO NOVOM

Edita Silna
Edita Silna júl 25

Svoje lietadlo si nechal na mieru vyrobiť s vlastným interiérom a rozhodol sa aj pre neštandardnú kombináciu farieb.

Viete si predstaviť, ako vyzerá sto miliónov eur? Pre hŕstku vyvolených biznismenov ide o obnos peňazí, za ktorý si, samozrejme, na lízing zaobstarali prostriedok, ktorým cestujú na dovolenky. Ako povedal člen leteckej konzultantskej spoločnosti Colby McDowell: „Niektorí zákazníci si kupujú lietadlá výlučne na základe osobnej potreby. Iní majú viac peňazí než zdravého rozumu a pri nákupe zohráva veľkú úlohu ich ego.“ Preto sa trh so súkromnými lietadlami stále viac prispôsobuje rozmarom boháčov. Pre bežných ľudí ide o nepredstaviteľný luxus, ktorý si môžu dovoliť azda iba svetoví magnáti. Nie je to však tak. Naše známe mená totiž v hangároch ukrývajú tie najšpičkovejšie letúne. 

 

(Na Slovensku vraj najviac peňazí do súkromného jetu investoval podnikateľ Ivan Kmotrík (60). Personalizovaný Boeing 737 ho údajne vyšiel na sto miliónov eur)

Kedysi lietal rodák zo Skalice na Francúzsku riviéru, kde má zaparkovanú svoju jachtu Natali, s modelom Embraer Legacy 600. Ten stál svojho času okolo pätnásť miliónov eur.

 

(Takto vyzeral interiér staršieho lietadla. Zjavne nestačil)

Kmotrík však Embraer pred časom vymenil za Boeing 737. V jeho prevedení v ňom určite nenájdete toľko stoličiek ako v komerčných strojoch tohto typu. Priestor je prispôsobený potrebám finančného elitára. Pohodlná postel, sedačky, plazmová televízia, sprchový kút. Najvyšší štandard. Kmotrík si tento kúsok personalizoval do vlastných farieb – čierno – žlto – biely. „Takto upravené Boeingy reálne používajú šejkovia, keď letia na dovolenku a berú so sebou dvadsať manželiek, deti a potrebujú veľký cargopriestor. Ale Ivan má vlastne okolo seba tiež častokrát mnohopočetnú skupinu,“ povedal zdroj.

 

(Ivan Kmotrík spolu so synom)

Kmotríkov Boeing je registrovaný na Malte. Má imatrikulačný znak 9H-GGG, G ako Grafobal Group, čo je jeho firma. Zlé jazyky tvrdia, že lietadlo požičiava aj iným ľuďom. Nahráva tomu zhoda náhoda. Keď bol istý známy Slovák na návšteve v New Yorku a Washingtone, nachádzal sa Kmotríkov Boeing 737 podľa aplikácie Plane Finder tiež v týchto končinách.

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak