Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

NEUVERÍTE, ČO ŽIADA PÁPEŽ OD HOMOSEXUÁLOV!

Edita Silna
Edita Silna júl 30

 

Rovnako by mala požiadať o odpustenie aj za to, ako zaobchádzala so ženami či deťmi.

 

Pápež František včera vyhlásil, že kresťania a katolícka cirkev by mali požiadať o odpustenie homosexuálov za to, ako s nimi zaobchádzali. V rozhovore s novinármi na palube pápežského leteckého špeciálu cestou z Arménska tiež varoval pred “balkanizáciu” Európy ako dôsledku odchodu Británie z Európskej únie.

 

(Katolícka cirkev učí, že homosexuálne sklony nie sú hriechom, ale styk medzi osobami rovnakého pohlavia už áno, a že by homosexuáli mali žiť cudne. Pápež František je ale v tejto otázke považovaný za liberálnejšieho ako jeho predchodcovia. Za to ho kritizujú konzervatívni katolíci)

 

František podľa agentúry Reuters tiež povedal, že cirkev by mala požiadať o odpustenie aj za to, ako zaobchádzala so ženami, ako privierala oči nad detskou prácou a za to, že v minulosti “požehnala mnohých zbraniam”, čím podľa Reuters zrejme myslel podporu predstaviteľov cirkvi niektorým vojnovým aktivitám.

 

Podľa Reuters vyzeral František smutne, keď sa ho jeden z novinárov opýtal, či je ospravedlnenie naliehavejšie po nedávnej streľbe v gay klube v americkom Orlande, pri ktorej zomrelo 49 ľudí.

(Streľba v gay klube mala za následok 49 úmrtí)

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak