Type to search

SPRÁVY ZAHRANIČIE

Najbohatší muž sveta chce utratiť obrovskú sumu! Neuveríte, za čo!

Edita Silna
Edita Silna aug 06

 

Jeff Bezos už skôr uviedol, že plánuje každý rok predať akcie za miliardu dolárov, aby mal financie pre svoju vesmírnu spoločnosť.

 

Generálny riaditeľ a zakladateľ internetového predajcu Amazon Jeff Bezos predal minulý týždeň akcie svojej firmy za 2,8 miliardy dolárov. Vyplýva to z hlásenia pre akciovú burzu.

 

Bezos však už skôr uviedol, že plánuje každý rok predať akcie za zhruba jednu miliardu dolárov, aby mal financie pre svoju vesmírnu spoločnosť Blue Origin, napísala agentúra Reuters.

 

(Amazon, jeden z najvačších a najstarších internetových obchodov, sa k predaju akcií odmietol vyjadriť)

 

Podľa vyhlásenia pre burzu predal pri dvoch samostatných predajoch cez 530-tisíc akcií za cenu zhruba 1850 dolárov za akciu.

 

Bezos stále vlastní 57 miliónov akcií Amazonu, teda podiel približne 12 percent. S majetkom vyše 100 miliárd dolárov najbohatším mužom sveta.

 

(Spoločnosť Blue Origin bola založená v roku 2000. Vyvíja technológie, ktoré by umožnili súkromné ​​lety do vesmíru)

 

Portál CBNC upozornil, že Bezos tiež poskytuje peniaze fondu Day One Fund, ktorý pomáha rodinám bez domova a zriaďuje predškolské zariadenia.

 

Druhým najväčším akcionárom Amazonu je jeho bývalá manžela MacKenzie. Tá vlastní vo firme podiel v hodnote viac ako 37 miliárd dolárov, teda zhruba štyri percentá akcií Amazonu.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak