Type to search

SPRÁVY

Biskupi prehovorili o homosexuáloch!

Situácia okolo akceptovania skupiny LGBT ľudí sa zhoršuje. Olej do ohňa intenzívne prilieva aj katolícka cirkev. Na adresu lesieb, gejov, bisexuálnych a transrodových (LGBT) osôb predstavitelia cirkvi používajú slová ako dúhový mor, pliaga či satanistická agenda. Hanlivé označenia začali šíriť biskupi z Poľska. K ich rétorike sa zakrátko pridali biskupi zo Slovenska, z Maďarska a Česka.

 

Kauzu odštartoval začiatkom augusta krakovský arcibiskup Marek Jędraszewski. Vo svojej kázni označil komunitu LGBT ľudí za „dúhový mor“. Menšinu prirovnal ku komunizmu. „Po našej zemi už nekráča červený mor, ale objavil sa nový – dúhový,“ vyhlásil klerik. Kampaň za práva sexuálnych menšín zároveň označil za „dúhovú chorobu“. Proti týmto slovám protestovali príslušníci LGBT komunity pred biskupovým sídlom. Jędraszewski sa však od svojich slov odmietol dištancovať.

 

(Orosch sa do povedomia verejnosti dostal pred niekoľkými mesiacmi, keď nepriamo varoval pred voľbou Zuzany Čaputovej za prezidentku. V kázni tvrdil, že podporovať kandidátku za ultraliberálnu stranu je ťažký hriech)

 

Krakovského biskupa Jędraszewského sa zastal trnavský arcibiskup Ján Orosch. Kolegovi z Poľska poďakoval za „odvážne slová pastiera, ktoré prednedávnom predniesol o pliage LGBT ideológie, ktorá sa naozaj šíri ako morová epidémia“.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak