Type to search

DOMÁCE POLITIKA

TOTO má Zuzana Čaputová spoločné s Marianom Kočnerom

Prezidentka Zuzana Čaputová zhodnotila a uvítala rozsudok pre Milana Mazureka, ktorého súd uznal vinného z hanobenia rasy. V prípade bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej zase hovorí, že ďalší jej postup je len na jej svedomí. Hlava štátu však v relácií Na Telo v TV Markíza poslala odkaz aj Robertovi Ficovi a prezradila, čo ju spája s Marianom Kočnerom.

 

 

„Každá osoba vo verejnom priestore si musí stáť za svojimi výrokmi,“ povedala prezidentka o slovách predsedu Smeru Roberta Fica. Ten totiž vyhlásil, že bývalý poslanec za ĽSNS Milan Mazurek iba povedal to, čo si myslí väčšina Slovákov.

 

Kotlebov poslanec si pritom za svoje výroky vyslúžil trest za hanobenie rasy. Útočil totiž na rómsku menšinu, keď povedal, že sú príživníci systému. „Rozsudok vítam v tom prípade, že zadefinoval trestný čin,“ podotkla Zuzana Čaputová.

 

Kým so šéfom Smeru sa v tomto prípade v názoroch rozchádzajú, s premiérom Petrom Pellegrinim majú zase rovnaký postoj k prípadu bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej. „Odstúpenie vítam, je to niečo, kde som nebola v konflikte s premiérom,“ prízvukovala.

 

Jankovskej odstúpenie z funkcie ocenila, ďalšie kroky sú podľa prezidentky už len na jej svedomí. To, že extajomníčke polícia odobrala mobil, nepovažuje prezidentka za dôkaz viny. Samotná Čaputová pritom vyzývala Jankovskú, aby odišla z funkcie. Tá jej hneď úder vrátila.

 

Vyčítala jej prepojenie s bratom Mariana Kočnera – Ivanom. „Ivan Kočner je môj bývalý klient, so svojim bratom má spoločné len priezvisko,“ povedala s tým, že od obvineného aj obžalovaného Mariana Kočnera, ktorý mal komunikovať aj s Jankovskou, sa niekoľkokrát dištancoval.

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak