Type to search

SPRÁVY

TAKTO vyzerá neutajované rodinkárstvo priamo na úrade!

 

Predseda Banskobystrického samosprávneho kraja, Ján Lunter v predvolebnej kampani kritizoval bývalého predsedu Mariana Kotlebu kvôli rodinkárstvu. Hneď po nástupe do úradu však Ján Lunter zamestnal svojho syna Ondreja ako svojho poradcu. Neskôr dokonca na druhé najvýznamnejšie miesto-podpredsedu kraja. Najnovšie si na úrad BBSK zavolal aj svojho bratranca.

 

Predseda BBSK Ján Lunter hneď po zvolení zamestnal svojho syna Ondreja Luntera na úrade BBSK ako svojho poradcu. Jeho ambíciou bolo zamestnať ho dokonca ako vicežupana, no po verejnom tlaku ustúpil.

 

(Ján Lunter je slovenský podnikateľ, majiteľ rodinnej potravinárskej firmy a predseda Banskobystrického samosprávneho kraja po voľbách v novembri 2017, v ktorých porazil Mariana Kotlebu)

 

Jeho prianie sa však nakoniec stalo skutočnosťou a v máji tohto roku zastupiteľstvo BBSK, kde má Lunter väčšinu poslancov na svojej strane, formálne schválilo jeho syna Ondreja Luntera za podpredsedu Banskobystrického samosprávneho kraja.

 

Lunterovci sú precedensom v politickej histórii SR: hoci to zákon nezakazuje, dosiaľ sa nevyskytol prípad, že by predsedom i podpredsedom samosprávneho kraja boli rodinní príslušníci.

 

Pozrite sa, koľko po novom zarába primátor Matúš Vallo!

Primátorovi Bratislavy Matúšovi Vallovi schválili mestskí poslanci plat, ktorý je…

 

Miesto generálneho riaditeľa ostalo prázdne a na pozíciu prevádzkového riaditeľa nastúpil Pavel Pisár. Župan Ján Lunter priznal, že ide o jeho bratranca. „Jeho výber nebol nijakým spôsobom v mojich rukách, zodpovednosť za výber prevádzkového riaditeľa má predseda predstavenstva BBRSC ako štatutár organizácie. Predsedu predstavenstva vybrali v riadnom výberovom konaní a do funkcie ho zvolilo zastupiteľstvo BBSK. Som presvedčený, že pán predseda predstavenstva dôveru zastupiteľstva napĺňa. Každopádne, ja osobne ani ako predseda samosprávneho kraja som nebol do výberu pána Pisára na jeho pozíciu nijako zapojený a do procesu som nijakým spôsobom nevstupoval. Kraj je zriaďovateľom vyše sto organizácií, ktoré zamestnávajú viac ako 5 500 zamestnancov, ktorých autonómne vyberajú štatutári jednotlivých organizácií,“ vyhovoril sa Lunter.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak