Type to search

POLITIKA SPRÁVY

ŠOK! Podľa tohto prieskumu by Kotleba vyhral voľby

 

Agentúra Focus zverejnila prieskum, ktorý naznačuje, ako by mohli dopadnúť voľby, ak by volili len ľudia od 18 do 29 rokov.

 

Z najnovšieho prieskumu agentúry Focus vyplýva, že ak by v parlamentných voľbách 2020 volili len obyvatelia Slovenska od 18 do 29 rokov, najväčšiu šancu na víťazstvo by mala strana ĽSNS Mariana Kotlebu. Na druhom mieste by sa umiestnila koalícia PS/Spolu a na treťom Za Ľudí bývalého prezidenta Andreja Kisku. Na štvrtom mieste by sa umiestnila strana Sme Rodina Borisa Kollára.

 

(Prieskum RmS bol realizovaný agentúrou Focus od 23. októbra do 4. novembra 2019. Údaje sú v %. Ide o preferencie rozhodnutých voličov. Účastníci prieskumu odpovedali na otázku: „Predstavte si, prosím, že by sa budúci víkend na Slovensku konali parlamentné voľby. Zúčastnili by ste sa ich? Ak áno, ktorej strane alebo hnutiu by ste dali svoj hlas?“ Celkovo odpovedalo 585 respondentov)

 

Výsledky naznačujú aj vysoké šance OĽaNo, výrazne by sa v porovnaní s prieskumami na celej demografickej vzorke prepadol Smer expremiéra Roberta Fica. Do parlamentu by sa ako posledná prebojovala SaS, ktorej predsedom je Richard Sulík. Pod hranicou piatich percent sú KDH, SNS, Most-Híd aj Vlasť.

 

Voliť by nešlo približne 10 % Slovákov vo veku do 29 rokov a ďalších 17 % zatiaľ nebolo rozhodnutých. Nedávno zverejnený novembrový prieskum AKO naznačuje víťazstvo Smeru, ten však už klesol pod 20 %, lídrom opozície by bol podľa výsledkov Andrej Kiska s tesným náskokom pred PS/Spolu.

 

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak