Type to search

POLITIKA SPRÁVY

TOTO je skutočný dôvod, prečo bol prezidentský palác osvetlený dúhovými farbami!

Edita Silna
Edita Silna dec 02

 

Na sociálnej sieti sa počas víkendu objavila fotografia Prezidentského paláca, ktorý bol osvetlený dúhovými farbami. Niektorí v tejto súvislosti začali hovoriť o podpore LGBT komunity.

 

Internetom sa šíri dezinformácia, že Prezidentský palác má nové osvetlenie a že je nasvietený na dúhovo. Nie je to pravda a mrzí ma, že to preberajú aj seriózne médiá a novinári, hoci im stačí prísť si pozrieť palác a na vlastné oči sa presvedčiť, či a ako je nasvietený. Fotky, ktoré sa takto šíria, sú len fotkami zo skúšky funkčnosti svietidiel,uvádza Čaputová v príspevku na sociálnej sieti.

 

(Prezidentka v nedeľu večer na sociálnej sieti uviedla, že takéto tvrdenia sú dezinformácie a že šlo iba o skúšku osvetlenia)

 

Prezidentka ďalej informovala, že Prezidentský palác sa stále rekonštruuje a v týchto dňoch sa testuje a nastavuje aj jeho osvetlenie. To má byť dôvodom, prečo je možné dočasne vidieť rôzne režimy aj rôzne farebné kombinácie.

 

Pozrite sa na reakciu Zuzany Čaputovej po zverejnení nahrávky Gorila

Prezidentka Zuzana Čaputová sa stretla s…

 

„Nové osvetlenie bude plne rešpektovať to, že budova je národnou kultúrnou pamiatkou a sídlom hlavy štátu, a zvýrazní jej významné architektonické prvky. V budúcnosti bude možné palác výnimočne osvetliť v rôznych farebných tónoch pri špeciálnych príležitostiach.“ 

 

V závere príspevku Čaputová ubezpečila, že bežne bude prezidentský palác osvetlený bežným bielym svetlom.

 

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak