Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Neuveríte, čo odkazuje pápež František Slovensku!

Stretnutie s pápežom zanechá v človeku veľké dojmy, ide z neho veľká energia a charizma, uviedol premiér SR Peter Pellegrini (Smer) po pondelkovom stretnutí s pápežom Františkom vo Vatikáne. Stretnutie sa z plánovaných 15 minút nakoniec predĺžilo takmer na 40 minút.

 

„Ja si to môžem len nesmierne vážiť, že ak som tak zaujal alebo zapôsobil na Svätého Otca, že mi venoval toľko svojho vzácneho času. Je to pre mňa obrovská pocta, ktorej sa mi dnes týmto dostalo,“ priznal sa premiér.

 

Stretnutie s pápežom zhodnotil ako veľmi obohacujúce. „A veľmi sa teším, že na záver odkázal, že pozdravuje veľmi úprimne všetkých ľudí žijúcich na Slovensku, že na nich myslí. Veľmi oceňuje, ako sa naozaj snažíme udržiavať kresťanské hodnoty a tradície,“ konštatoval Pellegrini, ktorý pápeža zároveň pozval na Slovensko.

 

(Pápež sa podľa premiéra nevyjadril, či Slovensko navštívi, avšak uviedol, že veľmi rád chodí do malých krajín a dáva tak najavo, že sú preňho dôležité)

 

Pellegrini k tomu dodal, pápež František veľmi dobre vie, kde je Slovensko a pozdravuje všetkých. „Želá im všetko najlepšie, krásne sviatky a posiela Božie požehnanie,“ uviedol.

 

Pozrite sa, ako farár Kuffa naložil liberálom!

Veriacich Kuffa zároveň vyzval, aby rozlišovali reči o Ježišovi a Ježišove reči…

 

Premiér obdaroval pápeža vyrezávaným betlehemom z lipového dreva od umelca zo severu Slovenska a sklenený kríž s vyobrazením patrónky krajiny, Sedembolestnej Panny Márie.

 

Dosiaľ posledným slovenským premiérom, ktorého prijal pápež, bol Mikuláš Dzurinda. Audienciu absolvoval u Jána Pavla II. v novembri 2000. Dzurinda a vatikánsky štátny sekretár Angelo Sodano vtedy podpísali základnú zmluvu medzi SR a Svätou stolicou.

 

 

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak