Type to search

POLITIKA SPRÁVY

Matovič predbehol Kotlebu a dobieha Smer! Na hranici zvoliteľnosti je PS-Spolu, SaS a Dobrá voľba

Edita Silna
Edita Silna feb 06

Stagnujúci Smer a obrovské prekvapenie na druhom mieste. Prrináša vám exkluzívny prieskum predvolebných preferencií, ktorý vypracovala agentúra Polis Slovakia. Podľa jeho výsledkov by sa do parlamentu dostalo deväť politických subjektov a opozičné strany by boli schopné zložiť vládu aj bez pomoci Borisa Kollára a jeho hnutia Sme rodina.

 

Ak by sa voľby konali na prelome januára a februára, zvíťazil by Smer so 17,1 percenta hlasov. Na druhé miesto poskočilo OĽaNO Igora Matoviča, čo sa v terajšej predvolebnej kampani stalo po prvý raz. S dvanástimi percentami predbehlo aj extrémistov, ĽS NS by dostala 11,1 percenta hlasov. Na štvrtom mieste sa umiestnila strana bývalého prezidenta Andreja Kisku Za ľudí s 10 percentami. Koalíciu Progresívne Slovensko a Spolu by volilo 9,1 percenta voličov, nasleduje hnutie Sme rodina s 6,3 percenta, KDH a SNS by získali zhodne po 5,5 percenta a poslednou parlamentnou stranou by sa stala SaS s volebným výsledkom 5,2 percenta hlasov.

 

Tesne pod hranicou zvoliteľnosti by sa umiestnili Most-Híd (4,8 percenta) a Dobrá voľba (4,6 percenta). Stranu bývalého sudcu Štefana Harabina Vlasť by volilo 3,9 percenta voličov a Maďarskú komunitnú spolupatričnosť 3,5 percenta opýtaných. Rovné jedno percento by získali Socialisti.sk Eduarda Chmelára. Ostatné strany by skončili na úrovni 0,1 percenta a menej.

Korupcia a miliónové škody! Starosta z PS-Spolu sa naozaj vyznamenal

Bojujú proti korupcii, no sami majú čo vysvetlovať…

 

Podľa prieskumu by sa víťazom volieb stal po piaty raz po sebe vládny Smer. Jeho preferencie sa však blížia k dolnej hranici 17 percent, čo patrí k jeho najhorším výsledkom vôbec. Šéf agentúry Polis Ján Baránek nevylučuje, že prepad môže pokračovať. „Ak sa to potvrdí ako trend, Smer môže ešte klesať. Vylúčiť sa nedá nič,“ naznačil.

 

Nečakané druhé miesto hnutia OĽaNO je podľa jeho názoru spôsobené viacerými faktormi. „Matovič robí dosť agresívnu, dynamickú kampaň. Druhá vec je, že veľa strán dnes rozpráva, s kým pôjdu, s kým nepôjdu, chodia si navzájom na mítingy… Matovič toto nerobí, evidentne robí kampaň rozumnejšie ako ostatné politické strany,“ myslí si politický analytik Baránek. Podľa neho zavážila aj prítomnosť kresťanských politikov na kandidátke OĽaNO.

Drucker obvinil Fica: Týmto sa vyhrážal mojej rodine!

Neuveríte, čo prezradil líder strany Dobrá voľba…

sk_SKSlovak
sk_SKSlovak