Type to search

POLITIKA

Drucker vyštartoval po Matovičovi a jeho vláde! Neuveríte, čo všetko im vytkol

Vláda tápe a robí často viac škody ako osohu, Igor Matovič sa javí ako nekompetentný premiér. A pre koronavírus by sme nemali zabúdať ani na iných chorých, ktorí o pár mesiacov môžu zomrieť na tzv. odvrátiteľné úmrtia. Aj to povedal šéf mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a bývalý minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

 

Tomáš Drucker hneď na úvod ostro skritizoval opatrenia vlády a krízového štábu. “Chýba mi komplexnejší plán. Tak, ako sme získali rýchlymi a ráznymi opatreniami čas oproti krajinám ako je Taliansko, Španielsko či Nemecko, mali sme tento čas využiť na vytvorenie scenára, ako bude vyzerať život na Slovensku. To, že vírus je na celej planéte, vidíme zo všetkých štatistík. Bude tu nasledujúce mesiace a pravdepodobne minimálne rok, kým nebude vakcína. Za týchto predpokladov si neviem predstaviť, že Slovensko má fungovať tak, ako funguje – že budú obchody zatvorené, ekonomika nepôjde, nebude sa chodiť do škôl. Ja nazývam plánom to, aby bolo úplne zrejmé, ako budú fungovať školy, obchody, úrady, ako sa zmení hospodárstvo. Aby mi premiér na tlačovke vysvetľoval, že naša ekonomika je závislá od Nemecka alebo Francúzska, na to ho nepotrebujem. Ja potrebujem počuť, aký máme plán.”

Tomáš Drucker netají ani svoj názor na premiéra Igora Matoviča, ktorého viackrát nazval nekompetentným. “Žiaľ, to je len popis toho, čo vidím, výsledok jeho správania. Nemám rád populistickú kritiku, a preto hovorím aj o riešeniach – o tom, čo mi chýba, čo by ten plán mal mať. Musíme sa zaoberať aj našou ekonomikou. Opatrenia sú nevyhnutné, ale majú byť adresné a primerané, nemôžu byť plošné a všeobecné. Prečo nastal problém v Pezinku a v ďalších domovoch sociálnych služieb? Mali sme mať opatrenia, ktoré sú cielené na skupinu starších ľudí, ktorá, ako už dávno vieme, je najviac ohrozená na celom svete. To je absolútne zlyhanie. My, namiesto cielených opatrení, zablokujeme všetkých ľudí, ktorí sa dostávajú do ekonomických a sociálnych problémov. A nijako to nechráni ľudí v zariadeniach sociálnych služieb. Opatrenia musia byť, ale musia byť adresné, funkčné, primerané.”

Na otázku, čo robí podľa Druckera vláda zle, odpovedal: “Mne sa zdá, že vláda v mnohom nielenže tápe, ale strieľa naslepo a robí často viac škody ako osohu. Zdravý rozum prichádza aspoň od Richarda Sulíka. Je dobré, že aj vo vláde je niekto, kto nastavuje zrkadlo.”


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak