Type to search

POLITIKA

Sulík ku Matovičovi: Takéto nepremyslené výroky zanechávajú stopy

Minister hospodárstva Richard Sulík tento týždeň uviedol, že jeho strana SaS z koalície s OĽaNO, Sme rodina a Za ľudí neodíde aj napriek rozdielnym pohľadom na určité otázky s premiérom Igorom Matovičom.

 

Richard Sulík sa opäť vrátil k téme „vypnutia ekonomiky“, ktorú nedávno nastolil premiér Igor Matovič. „Dúfam, že táto téma je už za nami. Vyplašilo to niekoľko veľkých firiem. Volali odberatelia našich veľkých firiem, aby si vybavili potvrdenie z ministerstva hospodárstva, že budú zaradené medzi podniky kritickej infraštruktúry. Tak som hľadal nejaké formulácie, no takéto nepremyslené výroky zanechávajú stopy,“ uviedol vicepremiér Sulík.

Napriek tomu avizoval, že i keď sa s Matovičom nezhodnú na všetkom, súčasnú vládnu štvorku to neohrozí. „My v koalícii zostaneme a budeme si robiť svoju robotu. Schválili sme programové vyhlásenie vlády. Je tam aj množstvo bodov z nášho programu,“ hovorí za SaS jej predseda Richard Sulík.

 

V rozhovore Sulík odpovedal aj na to, či sa vládna koalícia chystá zrušiť niektoré kľúčové zákony, ktoré prijala bývalá vláda. Reč bola napríklad o 13. dôchodkoch či odvodoch pre banky. K tým Sulík uviedol: „Som za to, aby sme zrušili novelu Roberta Fica. To by vrátilo bankový odvod do pôvodného stavu. Ale nie je na tom ešte dohoda.“ V otázke 13. dôchodkov sa podľa neho uvidí, ako rozhodne Ústavný súd SR. „Ak povie, že to bolo v poriadku, tak potom uvidíme, koľko peňazí bude k dispozícii koncom roka.“

Pellegrini vybuchol! Pozrite, čo odkazuje Matovičovi so Sulíkom

Viac informácií sa dočítate v článku…

Podľa neho nie je reálne, aby Slovenská republika do roku 2024 hospodárila s vyrovnaným rozpočtom. „Bolo by to reálne, ak by sa odrátali náklady na koronakrízu. Potom je tam reálna šanca, že by sme dovtedy dosiahli vyrovnané hospodárenie. Ale tie náklady budú obrovské. Budú to percentá hrubého domáceho produktu.“


 


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak