Type to search

POLITIKA

Truban spravil nečakaný krok! Pozrite, čo chce od Matoviča

Líder Progresívneho Slovenska Michal Truban reagoval na medializované informácie o generálnej tajomníčke služobného úradu ministerstva vnútra Anne Bilecovej. Objavilo sa totiž prepojenie s viackrát trestne stíhaným Ladislavom P. v časoch, keď bola vedúcou kontroly na Daňovom úrade Michalovce. Bilecová sa bráni a štátnemu tajomníkovi rezortu Lukášovi Kyselicovi dokonca navrhla, že podstúpi detektor lži. Podľa Trubana, by však mala mať až do ukončenia vyšetrovania pozastavený výkon funkcie.

 

Michal Truban vo štvrtok (23.4.2020) v príspevku na sociálnej sieti vyzval premiéra Igora Matoviča (OĽaNO), aby zakročil hneď a kým sa nevyšetrí, ako to bolo v prípade Bilecovej, jej pozastavil výkon funkcie.

 

Truban tvrdí, že sa na neho obrátilo viacero ľudí z východu a z Michaloviec, ktorí sú veľmi sklamaní z toho, ako sa vláda a OĽaNO stavia k tomuto prípadu.

„Hlavne keď ide o ich človeka teraz. A píšu mne, pretože sa zrazu v OĽaNO nemôžu domôcť zrozumiteľnej odpovede alebo krokov. Je jasné, že prezumpcia neviny je dôležitá a rešpektujem ju. Každý má mať právo sa riadne obhájiť. Ale vysoká pozícia na Ministerstve vnútra predsa nemôže pripadať do úvahy, kým sa človek neobháji v spravodlivom a zákonnom procese. Z toho predsa trčia konflikty záujmov a minister ani štátny tajomník ich nemôžu riešiť detektormi, to je absurdné,“ píše na sociálnej sieti Truban.

 

Dodáva, že ak chce byť nová vláda naozaj protikorupčná, tak musí mať rovnaký meter aj na svojich ľudí a musí konať rýchlo a minimálne nomináciu Bilecovej pozastaviť.

„V skutočnosti problém tkvie znova v tom, že nie sú odborné ale politické nominácie napriek sľubom vlády. Môžeme skalpovať, ale keď nedokážeme obsadzovať posty v štáte procesmi, ktoré nie sú čisto politické, tak sa systémovo nikam nepohneme,“ dodal Truban v závere.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak