Type to search

POLITIKA

Drucker sa otočil Pellegrinimu chrbtom! Neuveríte, čo naňho vytiahol


Tomáš Drucker zo strany Dobrá voľba a Peter Pellegrini z novovznikajúcej strany Hlas-SD sa podľa vlastných slov nespoja. Drucker navyše odkázal Pellegrinimu ostré slová, ktoré zrejme predseda ešte nevytvorenej strany prežgrie len ťažko.

 

Tomáš Drucker a Peter Pellegrini ešte nedávno stávali bok po boku v strane Smer-SD. V roku 2018 po vražde novinára a jeho snúbenice vyhlásil Pellegrini, že zo strany odstúpi v prípade, ak odíde aj Drucker. Ten napokon naozaj odišiel, no predseda Hlasu sa odhodlal na odchod až nedávno.


Strana Hlas aktuálne zbiera podpisy na svoj vznik a momentálne má kvôli porušeniu zákona opletačky aj s políciou a ministrom, kým Dobrá voľba sa po posledných parlamentných voľbách nedostala do parlamentu. Napriek tomu sa až doposiaľ špekulovalo, že tieto dva subjekty sa možno časom spoja. To sa však podľa ostrých slov Druckera nikdy nestane: “S Petrom Pellegrinim som spolupracoval, vnímam ho v zásade ako šikovného a schopného človeka moderného typu. On sa však rozhodol založiť stranu Smer II a preklápa tam celé štruktúry. Pre mňa to nie je cesta a mám tam aj problém s konkrétnymi ľuďmi. Neviem si dnes predstaviť zlúčenie s takýmto typom strany, je to niečo, čo som predtým odmietol, a dnes sa to len má volať nejako inak,” uviedol.

Pročko sa pustil do Pellegriniho, omylom však podrazil Matoviča!

Viac informácií sa dočítate v článku…

Členovia Hlasu, s ktorými má problém, sú pritom exminister hospodárstva Peter Žiga a niekdajšia pravá ruka Fica Erik Tomáš. Pellegrini sa zrejme po týchto slovách s Druckerom rovnako nezlúči, hoci odpoveď strany bola skôr neutrálna a necháva si otvorené dvere: “V tejto chvíli neriešime žiadne prípadné politické spojenectvá s kýmkoľvek, pretože náš prvoradý cieľ je vybudovať z Hlasu politickú alternatívu voči súčasnej moci, ktorá zlyháva pri riadení štátu a rezignovala na sociálnu politiku,” uviedli. Stále je v hre aj úvaha o tom, že Pellegrini by po voľbách mohol chcieť spolupracovať so Smerom.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak