Type to search

POLITIKA

Matovič zaútočil na prezidentku Čaputovú! Tá ho ZOTRELA jedinou vetou


Situácia s počtom nových prípadov sa na Slovensku postupne začína vyvíjať čoraz dramatickejšie. Počet nových prípadov rastie každým týždňom a situácia je napätá aj medzi vládou a prezidentským úradom. Premiéra Igora Matoviča totiž podľa vlastných slov mrzí, že prezidentka Zuzana Čaputová v týchto dňoch vláde zobrala najsilnejšiu zbraň proti koronavírusu – zákon o elektronických komunikáciách, ktorý vetovala.

 

Matovič sa k predmetnému zákonu vyjadril na včerajšej tlačovej besede pri Úrade vlády SR. “Mne je mimoriadne ľúto, že v tejto situácii, v tento deň (včera pozn. red), keď máme 75 pozitívne testovaných, že prezidentský úrad urobil podľa mňa nadprácu v prípade novely telekomunikačného zákona,” povedal Matovič.



Matovič o neschválenom zákone dokonca hovoril ako o najsilnejšej zbrani voči vírusu. “Keď sme chceli mať najlepšiu zbraň a ľuďom poslať SMSku, aby sa išli prihlásiť na Regionálny úrad verejného zdravotníctva, tak považujem za mimoriadne nezodpovedné konanie prezidentského úradu konkrétne pri tejto novele,” hovoril na tlačovke premiér Matovič.

“Jednoducho nám to takýmto spôsobom vypli a odporúčali v podstate celú novelu neschváliť. Nie pripomienky ale celú novelu neschváliť,” zopakoval Matovič. “My si myslíme, že takúto zbraň sme v tejto chvíli využiť mali a v tomto prípade to považujem za nadprácu prezidentského úradu,” dodal premiér.

Na slová premiéra už stihol zareagovať aj samotný prezidentský úrad. “Prezidentka jasne uviedla dôvody, pre ktoré sa rozhodla vrátiť spomínaný zákon. Prezidentke záleží na tom, aby sme prijímali efektívne opatrenia na zamedzenie šírenia koronavírusu, ale musia byť aj v súlade s ústavou,” napísal v reakcii hovorca Zuzany Čaputovej Martin Strižinec.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak