Type to search

POLITIKA

Neuveríte, kto bude nový spojenec Tomáša Druckera!


Odborníci upozorňujú, že je do volieb ešte ďaleko a situácia sa zrejme bude viackrát meniť.

 

Štiepenie a spájanie strán na slovenskej politickej scéne je dlhodobým folklórom. Niektoré sú z politologického hľadiska logické, iné už menej.

 

Jedno z logických, ktoré by sa dalo označiť aj za veľmi pravdepodobné, sa mohlo čoskoro odohrať. Všetko je však inak a namiesto zbližovania si predstavitelia posielajú štipľavé odkazy. Reč je o novovznikajúcom subjekte Hlas a Dobrej voľbe.

 

Práve predseda Dobrej voľby Tomáš Drucker sa ešte začiatkom augusta ostro vyhranil voči novovznikajúcemu subjektu Petra Pellegriniho, pričom spomenul aj dve konkrétne mená. „Petra Pellegriniho vnímam ako populárneho a úspešného politika. Rozhodol sa však ísť cestou zakladania Smeru 2 a ja viac k tomu nemám čo povedať. V tejto súvislosti si preto neviem predstaviť, že by som si sadol za stôl s niektorými ľuďmi, ktorí sú tam, ako sú pán Tomáš či pán Žiga,” uviedol Drucker.

 

Drucker sa však nemusí spájať len s Pellegrinim. Svojho spojenca môže nájsť nečakane aj na opačnom politickom fronte. „Netreba zabudnúť ani na spoločnú iniciatívu Tomáša Druckera s bývalým šéfom KDH tlačiť opozičné noviny. Drucker teda môže pokojne hľadať spojenca na úplne opačnej strane ideového spektra,” pripomenul Štefančík. Naznačil tak, že by sa Drucker mohol spojiť s Alojzom Hlinom.



sk_SKSlovak
sk_SKSlovak