Type to search

POLITIKA

Raši má toho po krk: Remišová OKLAMALA Slovákov a on má dôkazy!

Edita Silna
Edita Silna sep 18

Nezaradený poslanec NR SR Richard Raši (člen skupiny poslancov zakladajúcich stranu Hlas-SD) sa v piatok prostredníctvom sociálnej siete vrátil ku kauze reklamných spotov, ktoré dal objednať ešte ako podpredseda vlády pre investície.



„Sú tu hroziace korekcie. Zjednodušene to znamená, že eurofondy sa síce využili, no z dôvodu chýb, nedostatkov či nesplnenia cieľov ich bude musieť Slovensko vrátiť,“ vysvetľovala v auguste šéfka Za ľudí Veronika Remišová. Podľa Richarda Rašiho, ktorý medzičasom prestúpil zo Smeru-SD do vznikajúceho Hlasu-SD, súčasná ministerka investícii v niekoľkých veciach klamala. „Prednedávnom si pani Remišová urobila tlačovku, na ktorej ukázala novinárom videá z povinnej publicity na podporu projektov informatizácie. A na tlačovke klamala, až sa jej z úst prášilo,“ tvrdí poslanec Raši.



Za klamstvo označil vyhlásenie Remišovej, že videá musia mať 100 000 videní, inak nám ich Európska komisia nepreplatí. „Pravdu netreba hľadať komplikovaným spôsobom, je zverejnená v Centrálnom registri zmlúv. Zmluva totiž jasne hovorí iba o dvoch merateľných kritériách projektu: Počet spotov a počet mediálnych výstupov. O 100 000 videniach na sociálnych sieťach ani slovo. Pani Remišová si to vymyslela. A všetci jej to zhltli aj s navijakom.“

Druhým klamstvom je podľa slov Richarda Rašiho to, že ministerka Remišová tvrdila, že nie je pravda, že ona tie videá platila. „Opäť klamala! Ak by si ktokoľvek pozrel zmluvu, podľa nej mala pani Remišová a jej ľudia možnosť spoty neprevziať vo verziách, ako boli dodané alebo ich dať prepracovať. Prebrala ich 24. apríla 2020 a faktúru za ne zaplatila 11. mája.”

„A klamstvo tretie: Pani Remišová a jej ľudia dali pred tlačovkou videá zostrihať. Pani Remišová to v relácií na Telo odmietla, ale samozrejme, že mám aj dôkaz. V prípade, že médiá budú mať aj o tento dôkaz záujem, nemám problém ho novinárom ukázať,“ píše Raši na sociálnej sieti.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak