Type to search

POLITIKA

Matovič bude ZÚRIŤ: Herec Juraj Kemka mu posiela TENTO štipľavý odkaz!

Mimoriadna situácia, ktorá u nás nastala od 1. októbra, opäť poriadne skomplikovala život našim umelcom. Herci začínajú byť opäť zúfalí, keďže nové opatrenia sú pre nich takmer likvidačné. Viacerí verejne vyzývajú politikov, aby rozhodnutia zmiernili a premiérovi Igorovi Matovičovi posielajú drsné odkazy. Výnimkou nie je ani Juraj Kemka (45).


S novým mesiacom prichádzajú aj ďalšie opatrenia. Na všetkých hromadných podujatiach bude môcť byť maximálne 50 ľudí. Nariadenie, ktoré v stredu vydal Úrad verejného zdravotníctva SR, bude platiť pre športové a kultúrne akcie i omše. Väčšina umelcov s nariadeniami nesúhlasí a má obavy, čo s nimi bude.

 

„Tu je jasné to, že pán premiér Igor Matovič prijal opatrenia na 50 ľudí, keď to môže fičať. Ale podľa všetkého sa Matovič – a nie tak on, ako ostatní – nezaoberali tým, ako divadlo ako také funguje. To znamená, že tam nemôžu a nebudú hrať len 2 herci a ďalší 48 ľudí budú diváci. Divadlo má nejaký mechanizmus s viacerými ľuďmi. Keď hráme predstavenie v Astorke, ľudí okolo toho je tak 30-35. Teraz tie čísla len tak strieľam od buka. Pri počte 50 ľudí vrátane hercov a všetkej techniky, hostesiek a garderobierok či maskérok, je to nemysliteľné,“reagoval Juraj Kemka.


Po internete teraz koluje video, ako si herec ešte v roku 2012 v markizáckej Partičke „kopol“ do ešte v tom čase poslanca Matoviča, keď ho v rámci scénky opisoval Robovi Jakabovi, ktorý mal seba uhádnuť, že je Matovič. „Nedokážeš nič! Nič si nedokázal, iba sa presúšaš s tým zemitým pred kamerami!“ opisoval Matoviča Kemka. „A prečo ma pozerajú ľudia v TV, keď nič nedokážem?“ pýta sa v hre Jakab. Na to mu Kemka odpovedal. „Lebo ľudia sú sprostí. Kemka akoby už pred 8 rokmi tušil, čo nastane na politickej scéne a dnes ešte viac pritvrdil.

 

„Mne z toho vyplýva len jedno, že nikto tam nerozumie, ako kultúra a divadlo funguje. Premiér mal čas, aby sa na toto celé pripravil. Bol čas apríl, máj, jún, júl, keď sa na to dalo pripraviť. Určite sa dalo komunikovať aj s kultúrnou obcou, ako to celé funguje. No on to plošne zavrel. Z toho mi vyplýva, že sa tomu cez tie mesiace, keď bol na to čas, vôbec nevenovali,“ dodal na záver sklamaný Kemka.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak