Type to search

POLITIKA

Pročko sa PUSTIL do známeho politika: Rovnaké nacistické metódy ako ĽSNS!

Je úplne prirodzené, že kde-tu sa v parlamente medzi koalíciou a opozíciou vynorí nejaký ten konflikt. No tentokrát je to v trochu inom garde.


Téma potratov v parlamente neušla ani europoslancovi mimoparlamentného Progresívneho Slovenska (PS). “Áno, toto sú témy, ktoré riešia poslanci OĽANO v parlamente, v čase keď celé Slovensko zápasí s dopadmi korony na naše životy. A takto hlúpo, zraňujúco, paušálne a bez štipky empatie sa vyjadrujú naši zvolení zástupcovia o tisíckach žien, ktoré pri interrupciách čelia snáď najťažšiemu rozhodnutiu, aké môže rodič spraviť,” kritizoval Kuriakove slová Šimečka, pričom v statuse zdieľal fotografiu z kandidátneho videa, ktoré pred voľbami natáčal Pročko.

 

Príspevok sa dostal až k poslancovi OĽaNO a bývalému televíznemu zabávačovi Pročkovi, ktorý Šimečku obvinil zo zneužitia fotky. “Na základe Vášho zneužitia mojej fotografie pán europoslanec, mi chodia správy, ktoré sú plné nenávisti a ľudia ktorých si vážim mi nadaváju. Popritom s výrokom autora nemám nič spoločné,” odkázal Šimečkovi Pročko, no tu sa konflikt len začal.


Šimečka síce vyjadril potešenie, že sa Pročko od Kuriakových slov dištancoval, no nestačilo to. “Jeho vyjadrenia o tom, že ženy podstupujú interrupcie najmä kvôli pohodliu, kariére a krásnej postave sú vrcholne necitlivé, hlúpe a zraňujúce pre zisícky žien. Žiaľ, Váš dištanc nemení nič na tom, že Milan Kuriak je Váš stranícky kolega, za svojimi slovami si naďalej stojí a spolu s ďalšími poslancami OĽANO plánuje v sprísňovaní interrupčného zákona pokračovať aj na najbližšej schôdzi,” odpovedal Pročkovi v komentári

 

Krok Šimečku dokonca prirovnal k propagande, ktorú podľa jeho slov využívali fašisti počas druhej svetovej vojny a tiež strana ĽSNS. “Podobné metódy používa fašistická ĽSNS, vytvoria fotografiu do ktorej dajú text a aj keď fotografia nesúvisí s človekom, účel propagandistický to splní. Aj v tomto príspevku namiesto ospravedlnenia opäť používate podobné nacistické metódy ktoré používal majster Hitlerovej propagandy Goebbels a LSNS na nich zbiera politické body. Aj Goebbels aj Vy vytvárate umelo predstavu o človeku na základe jeho podvedomia s cieľom prebudiť city nenávisti,” odkázal nabudený Pročko.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak