Type to search

POLITIKA

Je toto koniec vlády? Kollár vytiahol proti Sulíkovi tú najsilnejšiu zbraň!

Medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO) a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) došlo počas víkendu k značnému sporu. Dôvodom bolo, že Sulík požadoval na zasadnutí ústredného krízového štábu dáta, na základe ktorých sa rozhoduje o opatreniach. Taktiež bol proti plošnému zatváraniu prevádzok. Spor medzi koaličnými partnermi okomentoval predseda ďalšej koaličnej strany Boris Kollár (Sme rodina)  


Šéf SaS a minister hospodárstva nakoniec v nedeľu predčasne opustil zasadanie Ústredného krízového štábu. Následne si s premiérom vymieňal názory cez sociálne siete. Taktiež si posielali odkazy cez médiá.

 

Premiér v uplynulých dňoch dokonca vyhlásil, že SaS by si mal nájsť lepšieho reprezentanta strany – iného predsedu. Taktiež sa rozhodol, že so sebou na samit do Bruselu nevezme štátneho tajomníka rezortu diplomacie Martina Klusa (SaS).


Boris Kollár verí, že spor premiéra Igora Matoviča a vicepremiéra Richarda Sulíka (SaS) nepovedie k položeniu vlády, ako tomu bolo za vlády Ivety Radičovej. „Pevne verím, že neurobí takú istú hlúposť ako pri vláde pani Radičovej, som presvedčený, že to nespraví, ale ide tým smerom,“ vyjadril sa Kollár.​
 
Tento spor vo vláde dáva podľa neho negatívny signál pre občanov Slovenskej republiky. „Mne sa tiež veľa vecí nepáči, ja by som tiež veľa vecí nerád zatvoril, ale musíme ťahať za jeden povraz, mne to je ľudsky ľúto,“ dodal.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak