Type to search

POLITIKA

Kaliňák VYCHRLIL oheň na Pellegriniho: Neuveríte, prečo si ho tak podal!

Nepribuchnúť si dvere pred možnými partnermi v opozícii, ale ani v koalícii. Rovnako to platí aj o voličoch týchto táborov, ktorí môžu byť žriedlom na vyživovanie Hlasu-SD. Tak približne vyzerá stratégia lídra tejto strany Petra Pellegriniho.


Aj áno, aj nie vyznela Pellegriniho odpoveď nedávno v relácii TV Markíza Na telo, keď reagoval na otázku, či si vie predstaviť koalíciu so stranou Smer-SD po ďalších voľbách. Najskôr povedal, že si nemyslí, že predčasné voľby automaticky znamenajú návrat koalície Hlas – Smer. Neskôr však na naliehanie o možnej koalícii odvetil: „Na základe ich správania sa k nám zatiaľ nie.Pellegrini vlani pred Vianocami v rozhovore považoval za predčasné odpovedať na to, či by Smer-SD zobral do vlády. „Smer bude tiež musieť dokázať, že sa cez voľby do parlamentu dostane, vyjadril sa vtedy.

 

Odťahovanie Pellegriniho od Smeru a jeho neisté vyjadrenia o možnej spoločnej koalícii podľa podpredsedu Smeru Erika Kaliňáka odkrývajú liberálnejšie zaradenie šéfa Hlasu. „Nikdy neodmietol spoluprácu s bývalým prezidentom pánom Kiskom. Veľmi rád koketuje so Sulíkom. Počuli sme vyjadrenie poslanca zo Sme rodina na sociálnej sieti, že sú tam nejaké vopred dohodnuté partie medzi Sulíkom a Pellegrinim,“ povedal Webnovinám.

 

Podľa Kaliňáka je líder Hlasu možno vnútorne presvedčený, že by ďalšia koalícia mala vyzerať v štýle Hlas – SaS – Progresívne Slovensko alebo so Sme rodina. V Smere podľa neho nechápu vyjadrenie, že by sa mali zle správať k Pellegrinimu. „My sme to nepochopili vzhľadom na to, čo on spravil Smeru, zdôraznil Kaliňák na adresu Pellegriniho.

 

Podpredseda Smeru si myslí, že predseda Hlasu hrá na dva politické tábory, aby mohol v budúcnosťi nájsť ďalšieho partnera do koalície. Za zvláštnu považuje Kaliňák orientáciu Pellegriniho na liberála Richarda Sulíka. „Na rozdiel od Matoviča a Kollára však verím Sulíkovi. Je to autentický liberál, ktorý bojuje za koncerny a veľké firmy, ale neviem, či Pellegrinimu, ktorý sa označuje za sociálneho demokrata, prinesie úspech, ak priznáva, že mu je bližší Sulík, vyjadril sa Kaliňák.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak