Type to search

POLITIKA

Pellegrini VYTREL s Matovičom podlahu a obviňuje vládu: “Z celej Európy len on….!”

Edita Silna
Edita Silna feb 03

Frustráciu z nekončiacej pandémie nového vírusu je podľa lídra Hlasu-SD Petra Pellegriniho cítiť v celej Európskej únii (EÚ), na Slovensku je to však ešte horšie.


„Tak chaotické riadenie boja proti pandémii som nevidel v žiadnom štáte EÚ. Na Slovensku je to podstatne horšie ako v iných krajinách, a to je vizitka vlády,“ povedal v diskusii na TASR TV. Podľa Pellegriniho si mnohí európski lídri aj napriek kríze spôsobenej pandémiou udržiavajú vysokú úroveň podpory voličov. „Igor Matovič je jediný líder, ktorý počas krízy tak výrazne prepadol u občanov,“ tvrdí. S prvou, jarnou vlnou epidémie sa pritom podľa Pellegriniho obidve vlády vyrovnali relatívne dobre.

 

„Nehovorím, že jeho vláda spravila všetko zle. Aj rúška sú v poriadku, aj dodržiavanie odstupu a hygiena. Aj testovanie, pokiaľ sa robí cielene, tam, kde treba,“ uviedol líder Hlasu-SD. „Bol som rád, že vláda nadviazala na mnohé z opatrení a pohli sme sa ďalej, ale nesúhlasím, že veci nepodcenila,“ do­dal.
 
Kabinet Igora Matoviča (OĽANO) podľa neho nevyužil leto na prípravu krajiny na druhú vlnu a úplne zlyhal v novembri po prvom celoslovenskom testovaní. Poukázal na to, že premiér Matovič priznal zodpovednosť svojej vlády za 4-tisíc mŕtvych a miliardovú škodu, za ktorú podľa neho môže minister hospodárstva Richard Sulík (SaS). „To som tiež ešte v inej krajine nevidel,“ poznamenal Pellegrini.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak