Type to search

SPRÁVY

Matovič kritizuje Slovákov a obviňuje vládu: Zlá situácia krajiny ho zahnala do kúta!

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) sa v nedeľu večer na sociálnej sieti pustil do obhajoby svojho projektu „atómovej zbrane“ – jesenného plošného testovania, ktoré podľa viacerých odborníkov mohlo prispieť ku tomu, že v súčasnosti je pandemická situácia na Slovensku kritická. Premiér tvrdí, že testovanie nebolo realizované tak dôsledne, ako si predstavoval.


„Keď vám bude opäť po milióntykrát niekto tvrdiť zlomyselné bludy, že plošné testovanie na konci októbra nemalo žiadny zmysel, ukážte mu tento graf. Ak vie trochu čítať grafy – je z neho zrejmé, že mimoriadne prudký nárast pacientov v októbri plošné testovanie na mesiac úplne zastavilo… A to bolo kvôli odporu múdrych vlastne len jedno poriadne kolo,“ uviedol na Facebooku Matovič.

 

Dodal, že nasledovné naplánované tri kolá v decembri sa z dôvodu „sabotáže nákupu testov“ už neuskutočnili. „A tak dnes môžeme počítať obete na tisíce – presne tak, ako som v decembri varoval a pritom kolegu idiotom nazval.“ „A keďže nám medzičasom podiel britskej mutácie narástol do výšin, dostať situáciu pod kontrolu – pri existujúcej ochote mnohých ľudí obchádzať opatrenia – bude veľmi veľmi náročné a bude stáť ďalšie tisícky životov,“ avizuje šéf exekutívy, ktorý ku svojmu statusu publikoval nasledovný graf.

 

Matovič tvrdí, že v decembri sme mohli realizovaním jeho plánu na predvianočné testovanie hasiť stredný oheň. „Ľudia však verejne podporovali bludárov kričiacich po otváraní reštaurácií a tvrdiacich, že “krivku pozitívnych sa netreba snažiť znižovať, lebo ona opäť narastie”.“ „Napriek týmto populárnym bludom sme presadili lockdown, ktorý rast chorých v nemocniciach nezastavil, na Silvestra sme prijali tvrdší, nezastavil to ani on… Tieto týždne už ideme len podľa pandemického Automatu navrhnutého epidemiológmi a vôbec to nevyzerá na rýchly pokles.“
 
Premiér uviedol, že ak by si ľudia dávali otázku, ako je možné, že v iných krajinách rovnako silný lockdown zabral omnoho skôr, odpoveď je podľa neho jednoduchá: „Koaličné strany, opozícia a prezident tam držia spolu, lebo dobre vedia, že v čase pandémie populizmus a hra na percentá popularity zabíja,“ vysvetľuje svoj pohľad na vec Matovič, ktorý opäť nenapísal nič o možnom jeho podiele viny.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak