Type to search

POLITIKA

„Vláda zlyhala a musí odísť” Pellegrini vyzýva Čaputovú a od Matoviča žiada DEMISIU!

Strana Hlas by podľa Pellegriniho vyslovila úradníckej vláde dôveru.


Líder strany Hlas SD Peter Pellegrini dnes na tlačovej konferencii vyzval súčasnú vládnu koalíciu, aby urýchlene podala demisiu do rúk prezidentky. Vláda Igora Matovča podľa slov Pellegriniho zlyhala a musí zo svojich funkcií bezodkladne odísť.

 

Pellegrini tiež vyzval prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby po prijatí demisie vymenovala novú, dočasnú úradnícku vládu z odborníkov a dôveryhodných osôb. Tej by do predčasných volieb strana Hlas vyslovila dôveru. Predseda Hlasu dodáva, že odoborníkov je na Slovensku veľa a konečne by mal niekto kompetentný prevziať riadenie. Prezidentka by ich vraj vedela nájsť hneď niekoľko.

 

„Vláda zlyhala a musí odísť. Zlyhala ako kolektív a ľuďom nedáva istotu, že sú v dobrých rukách. Demisia môže byť najlepší spôsob, ako vyjsť zo zlej situácie. Loď má toľko dier, že sa ju neoplatí opravovať. Najlepším riešením by bolo, keby premiér sám podal demisiu,“ vyhlásil Pellegrini.

 

Prezidentka podľa neho po utorkovom stretnutí s odborníkmi mala jasne vyzvať na odchod ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. „Mohla jasne povedať, že máme problém na čele rezortu zdravotníctva aj na čele vlády Slovenskej republiky,“ uviedol.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak