Type to search

POLITIKA

“Keby Matovič odstúpil, uľavil by sebe aj národu!” TAKTO chce Pellegrini zostaviť vládu

Edita Silna
Edita Silna feb 20

Šéf strany Hlas-SD opäť vyzval vládu Igora Matoviča, aby odstúpila. „Uľavil by sebe, aj národu,“ povedal Peter Pellegrini na tlačovej besede.


Hlavu štátu Pellegrini vyzýva, aby následne vymenovala vládu odborníkov, ktorí povedú Slovensko až do predčasných parlamentných volieb. Na dnešnej tlačovej konferencii to uviedol predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini. Tvrdí, že vláda zlyhala ako kolektív, ktorý má viesť túto krajinu a dávať ľuďom istotu, že sú v dobrých rukách a má vyvodiť politickú zodpovednosť. Prieskumy podľa neho hovoria o tom, že ľudia vláde nedôverujú a želajú si predčasné voľby.

 

Namiesto ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO) treba podľa Pellegrinihovymenovať uznávaného a rešpektovaného odborníka z radov infektológov či epidemiológov, ktorý nebude márniť čas svojimi ideologickými vojnami, ale sústredí sa na boj s pandémiou.

 

„Namiesto vicepremiéra pre ekonomiku (Richarda Sulíka, pozn. SITA) treba vymenovať renomovaného ekonóma, ktorý bude mať zmysel pre priority. Tou najvyššou musí byť záchrana ekonomiky a pracovných miest,” povedal. Doplnil, že namiesto „vicepremiérky pre informatizáciu” (Veroniky Remišovej, pozn. SITA) treba vymenovať človeka, ktorý s tímom špičkových informatikov spustí elektronické aplikácie potrebné na boj s pandémiou po vzore najvyspelejších štátov. „Namiesto vicepremiéra Holého netreba vymenovať nikoho, pretože tento post je tak zbytočný, ako aj samotný pán vicepremiér v tejto vláde,” dodal expremiér.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak