Type to search

POLITIKA

Krajčí je na dne: “Bojím sa Boha!” Neuveríte, čo VYTIAHOL na prezidentku Čaputovú!

Minister zdravotníctva Marek Krajčí sa ospravedlnil ľuďom, ktorým sa nepodarilo prihlásiť sa na očkovanie. V diskusnej relácii povedal, že problém podľa neho nebol v samotnom systéme, ale v nápore. Dodal však, že „sa všetko dá urobiť lepšie“.


Minister sa preto chce stretnúť s riaditeľom Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI) Petrom Bielikom. Pýtať sa ho bude aj na to, prečo národné centrum doteraz nevytvorilo tzv. čakáreň. Na otázku, či môže riaditeľ NCZI vo svojej funkcii skončiť, minister priamo neodpovedal. „Budeme sa rozprávať,“ reagoval, informuje SITA.

 

„Samozrejme, že sa týchto 23 000 miest sprístupnených v sobotu veľmi rýchlo rozchytalo, nápor bol obrovský. Nemyslím si, že bol problém v systéme, ale v nápore, kde boli mnohí ľudia predbehnutí inými,“ dodal. Krajčí si vie predstaviť pokračovanie vlády bez akejkoľvek zmeny. Rekonštruovať vládu podľa neho momentálne nie je pre Slovensko najmúdrejší krok. Šéf rezortu zdravotníctva by podľa jeho slov chcel, aby „vychladli hlavy a každý si začal hľadieť svoj rezort“.

 

Ako uviedol, chce urobiť maximum pre to, aby vyhovel všetkým, ktorí si žiadajú, aby vo svojej funkcii ďalej pokračoval. Podradí sa však rozhodnutiu premiéra Igora Matoviča, jeho dôveru podľa neho stále má. Minister si myslí, že situáciu môže ustáť, podotkol však, že je to veľmi ťažké. Z aktuálnej situácie viní naďalej Sulíka. Na slová prezidentky Zuzany Čaputovej, v ktorých podotkla, že nezvláda svoju funkciu, reagoval, že to znie, akoby ho chcela ukrižovať.

 

Na záver dodal. „Tí, ktorí veria v Boha, veria, že Boh je dobrý otec, ktorý má pre nás pripravené dobré veci, stačí, aby sme do nich vstúpili a žili jeho plán.“ Na otázku, či sa viera prenáša aj do riadenia ministerstva odpovedal, že sa Boha bojí a snaží sa robiť všetko v súlade so svojím svedomím.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak