Type to search

POLITIKA

Raši HROMŽÍ: “Čaká nás KATASTROFA!” Neuveríte, čomu bude čeliť Slovensko

Pozornosť politikov, odborníkov i širokej verejnosti sa už viac ako rok sústreďuje na pandémiu, ktorá výrazne zasiahla do života každého Slováka. Mnohí z nás sa nevedia dočkať dňa, kedy slovenské úrady nebudú evidovať nové prípady nákazy či obete ochorenia. Politik však upozorňuje, že ani zďaleka nie sme ,,za vodou“.


Richard Raši ako bývalý minister zdravotníctva je presvedčený, že Marek Krajčí ako súčasný šéf uvedeného rezortu značne zlyháva. Dokonca sa pokúsil oznámkovať jeho výkon, no nepodarilo sa. ,,Známka, ktorú si zaslúži, sa už nenachádza na stupnici 1 až 5. Lebo výsledkom jeho práce sú straty na životoch, a to sa oznámkovať nedá. Je to absolútne zlyhanie,“ uviedol na tlačovej konferencií.

 

Podpredseda strany Hlas-SD však upozorňuje, že na Slovensko sa valí ďalšia zdravotnícka pohroma, ktorej sa vládni predstavitelia vôbec nevenujú. Mnohí Slováci, ktorí si prešli vírusom, majú totiž dlhodobé následky v podobe tlaku na hrudi, kašľa, únavy a bolesti hlavy. Zahraničné krajiny už v tejto veci podnikli prvé kroky na vytvorenie špecializovaného zariadenia na postvírusovú rekonvalescenciu. „My na Slovensku ani netušíme, koľko takých pacientov máme. Snáď takýto plán na liečbu dlhého vírusu nepríde zasa až o rok. Namiesto toho riešime veci, ako sú interrupcie vo vyhláške,“ s hnevom vyhlásil Raši.

 

Bývalý smerák sa taktiež domnieva, že nastane obrovský nátlak pacientov, ktorým v tomto období nebola venovaná dostatočná pozornosť. Stovky operácií bolo posunutých a na liečbu údajne čakajú aj onkologickí pacienti. ,,Po skončení pandémie príde ďalšia pandémia, ktorú vyvolá zanedbaný skríning, nedostatočná liečba onkopacientov a predĺžená pandémia,“ varuje politik.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak