Type to search

POLITIKA

Čaputová ako ju nepoznáme: TOTO povedala Krajčímu rovno do očí!

Potom, čo slovenskej vláde hrozil reálny pád, sa koalícia dohodla na odstúpení ministra zdravotníctva Mareka Krajčího. V prípade, že by tak neurobil, mienili dve z koaličných strán odísť z vlády, pričom nominant strany OĽaNO napokon predsa len podal demisiu.


Tú prijala len pred okamihom Zuzana Čaputová, ktorá za dočasného ministra zdravotníctva vymenovala Eduarda Hegera. Samotný Krajčí má podľa nepodložených informácii dostať miesto šéfa parlamentného výboru pre zdravotníctvo. Zatiaľ síce nie je jasné, kto s určitosťou preberie celý rezort, no prezidentka venovala odchádzajúcemu ministrovi krátky prejav.

 

,,Dôverujem tomu, že ste ako minister zdravotníctva konali podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Žiaľ, ako všetci vieme z vlastnej skúsenosti, niekedy ani toto neprináša také výsledky, aké by sme si želali a aké potrebujeme a najmä nie v situácii, ktorej zvládnutie je výzvou nielen pre jeden rezort a jedného ministra, ale pre celú vládu a celú krajinu. Okrem prevádzkových problémov rezortu ste mali za úlohu zvládnuť aj prípravu medicínskeho a epidemiologického plánu boja s pandémiou. Faktom je, že sa vám vaše viaceré kľúčové odporúčania nepodarilo presadiť a nepodržali vás pritom členovia vlády ani vlastní ministri. Situácia sa aj preto kontinuálne zhoršovala. Vážený pán Krajčí, váš ľudský vklad a nasadenie do riadenia ministerstva si vážim. Vyvodenie politickej zodpovednosti však považujem za integrálnu súčasť mandátu, ktorý ste ako minister získali. Chcem pripomenúť že práve vyvodzovanie politickej zodpovednosti bolo jednou z veľkých tém pred voľbami a vaše hnutie očakávania verejnosti na jej vyvodzovanie podporovalo. O to menej sa viem stotožniť s interpretáciou, kedy je vaša demisia podávaná ako obeta.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak