Type to search

POLITIKA

Krvilačný Matovič: Takto sa chce premiér POMSTIŤ všetkým svojim kritikom!

Richard Sulík sa chytil do vlastnej pasce. Premiér Igor Matovič s ním doslova poutieral podlahu. Takmer všetci Matovičovi kritici dostali „po ušiach“


Matovič preto prišiel s geniálnym plánom, ktorým totálne ponížil Sulíka. Na svojom tlačovom vyhlásení pripustil, že zo svojho postu premiéra odstúpi, no až po splnení viacerých požiadaviek. Sulík musí odstúpiť z postu ministra hospodárstva a nesmie byť členom vlády. To znamená, že môže byť nanajvýš radovým poslancom. Na druhej strane Matovič ostane členom vlády – stane sa teda ministrom (aký rezort si privlastní, o tom môžeme zatiaľ len špekulovať).

 

Premiér zároveň vzal doslova – slová Sulíka, že rekonštrukcia vlády by sa mala uskutočniť na pôdorysoch výsledkov volieb. Keďže SaSka dostala o jeden ministerský rezort naviac, teraz by mala oň prísť. A teda jeden pribudne strane OĽaNO. Šach-mat! Dvojité poníženie Sulíka.

 

Matovičova kritička Jana Bittó Cigániková si taktiež vypočula svoj trest. Mala by skončiť na poste predsedničky zdravotníckeho výboru, na ktorý zrejme zasadne bývalý minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO). Matovič sa nezabudol pomstiť aj ďalšej svojej kritičke – ministerke spravodlivosti Márii Kolíkovej (Za ľudí), ktorá musí taktiež odstúpiť. Zo Zaľuďov dostane „po ušiach“ aj podpredseda parlamentu Juraj Šeliga, ktorý sa musí zo svojho postu taktiež porúčať preč.

 

Premiér sa tak pomstil takmer všetkým svojim kritikom. Jediným nedotknutým kritikom ostal „hybridný“ minister zahraničných vecí Ivan Korčok, ktorý „zamrzol v studenej vojne.“ Matovič dal pre svoj odchod z postu premiéra jasné podmienky. Remišovej Zaľudia sú radi, že si zachovajú svoju tvár (ich požiadavka odchodu premiéra Matoviča by bola splnená) a zároveň ostanú vo vláde (predčasné voľby by boli pre nich zdrvujúce). Remišovci by už teda nemali robiť žiadne problémy.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak