Type to search

POLITIKA

Politológ odhalil BOLESTIVÚ pravdu o Matovičovi: “Jeho mentálny svet nie je…” TOTO zničí premiéra

Edita Silna
Edita Silna mar 23

Koaličná kríza je témou dňa už niekoľko týždňov, pričom sa zdalo, že konečne dôjde k dohode. Opak je však pravdou, keďže ministri neustále presadzujú ďalšie požiadavky, na čele ktorých je najnovšie samotný premiér. Je zrejmé, že sa svojej funkcie len tak nevzdá! 


Igor Matovič na poslednej tlačovej konferencií oznámil ochotu vzdať sa svoje funkcieza predpokladu, že sa svojho postu vzdá Richard Sulík, Mária Kolíková a Juraj Šeliga. Súčasťou dohody by mala byť aj výmena Jany Bittó Cigánikovej na pozícií predsedníčky Výboru NR SR pre zdravotníctvo.

 

K požiadavkám premiéra sa vyjadril aj skúsený politológ Radoslav Štefančík, ktorý intenzívne sleduje aktuálne dianie na politickej pôde. ,,Jeho podmienky vnímam ako recept na to, ako udržať konflikt vo vnútri vládnej koalície aj naďalej na rovnakej úrovni. Ak by odišiel z postu predsedu vlády len sám, mohli by to voliči a on sám vnímať ako poníženie. A jeho mentálny svet nie je nastavený na podobné emocionálne stavy. Igor Matovič sa potrebuje cítiť ako víťaz a nie ako porazený,“ zanalyzoval správanie predsedu strany OĽaNO.

 

Štefančík je zároveň presvedčený, že Matovičovi ide aj o pomstu, keďže chce potrestať koaličného partnera Richarda Sulíka, ktorý len pred okamihom oznámil svoju demisiu. Aj keď premiér pripustil možný odchod z funkcie, vo vláde by ostal ako minister. Momentálne sa hovorí o ministerstve financií, ktoré vedie Eduard Heger, no zároveň má najväčšiu šancu vymeniť svojho šéfa na pozícií premiéra.

 

Politológ sa však domnieva, že pre Matoviča by bolo najvhodnejšie, ak by bol tzv. ministrom bez rezortu. Neriadil by tak žiadne ministerstvo, ale vykonával by určitý súhrn úloh. „Práve tento typ ministerstva by Igorovi Matovičovi vyhovoval najviac. A ideálne by bolo, keby tých úloh bolo čo najmenej. Príklad s políciou totiž ukazuje, že ak Igor Matovič dá niekomu voľnú ruku, zvykne to dobre fungovať,” vysvetlil, pričom upozornil na hromadné zatýkanie verejných funkcionárov a politikov.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak