Type to search

POLITIKA

“Nikto sa nestará o občanov!” Fico spustil OSTRÚ paľbu na Matovičovu vládu: TO mu vyšlo!

Edita Silna
Edita Silna mar 24

Predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico už skôr vyzýval prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, aby sa ku vládnej kríze postavila rázne a aby vyzvala premiéra Igora Matoviča na podanie demisie. Čaputová tak urobila až v utorok 23. marca, čo je podľa názoru skúseného politického harcovníka Fica už akosi neskoro.


Podľa názoru expremiéra Roberta Fica, hlava štátu urobila v utorok výzvou na odchod predsedu vlády Matoviča len to, na čo ju vyzýval už pred týždňom. „Aj v politike platí, kto prvý dáva, dvakrát dáva, preto dnes, vzhľadom na stav krízy, jej slová už nemajú takú vážnosť a politickú silu, akú by mali pred niekoľkými dňami,“ myslí si šéf Smer-SD Fico.

 

Uviedol, že je potrebné si uvedomiť akú „perfídnu hru“ hrá vládna koalícia. „Demisiu podalo niekoľko ministrov s vyhlásením, že po rekonštrukcii vlády sa chcú naspäť vrátiť na vládne stoličky. Legitímna je preto otázka: na čo je celý tento mesačný vládny cirkus, ak po rekonštrukcii vlády zostanú vo vláde prakticky tí istí členovia?“

 

„Odkazujem vládnej koalícii starú ľudovú pravdu, ale poviem ju slušnejšie: ak nefunguje masážny salón, treba vymeniť dievčatá, a nie postele,“ skonštatoval v utorok večer na margo krízy vo vládnej koalícii Robert Fico. Fico okrem toho v utorok povedal, že ak zhodnotíme uplynulý rok a pozrieme sa na vládnutie Igora Matovič z ktorejkoľvek strany, vidíme podľa jeho názoru, že predstavitelia koalície sú odsúdení na permanentný konflikt.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak