Type to search

POLITIKA

Fico ZREVAL Matoviča ako malého chlapca: Kto je premiér a kto poddaný?! TOTO vláda prehnala!

Šéf Smeru-SD Robert Fico vo videu na sociálnej sieti hovorí o hroziacej „medzinárodnej blamáži“ v súvislosti s ďalšou plánovanou zahraničnou cestou ministra financií Igora Matoviča do Maďarska.


Igor Matovič v stredu oznámil, že tento týždeň opäť odcestuje na návštevu Budapešti s tým, že spoločnosť mu bude robiť opäť poslanec NR SR maďarskej národnosti György Gyimesi (OĽaNO) známy svojou podporou radikálnych skupín sympatizujúcich s myšlienkami autonómie južného Slovenska.

 

„Vraj tam idú na otvorenie elektrického prepojenia medzi Slovenskom a Maďarskom,“ oznámil vo videu na Facebooku Robert Fico zo Smeru-SD. Fico tvrdí, že táto záležitosť vôbec nie je v kompetenciách ministra financií, ale skôr ide o tému premiérsku alebo tému v kompetencii ministerstva hospodárstva.

 

„Ale Matovič tam ide preto, aby každému ukázal, kto je tu premiér a kto je tu poddaný. Že on naďalej všetkému vládne a že si bude robiť, čo chce,“ konštatuje bývalý trojnásobný predseda vlády Robert Fico. „Dokonca poslanec Gyimesi, ktorý už všeličo porozprával, hovorí o tom, že idú rokovať, či by sa Slováci nemali nechať očkovať priamo v Budapešti. Jednoducho strašné…“ Fico v tomto prípade zrejme hovoril o očkovaní vakcínou Sputnik V, ktorej definitívne schválenie na Slovensku je po novom, zdá sa, nedohľadne.

Fico pripomenul aj stanovisko ministra zahraničných vecí Korčoka, ktorý v stredu potvrdil, že táto zahraničná cesta znovu nebola schválená vládou a pravdepodobne sa bude schvaľovať dodatočne. Podľa predsedu Smeru-SD jedinou odpoveďou na túto neštandardnú politiku Igora Matoviča je úspešné referendum o predčasných parlamentných voľbách.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak