Type to search

POLITIKA

Neuveríte, ako si vládna koalícia KUPUJE voličov: TOTO je trestanie slušných ľudí!

Predseda strany Smer-SD Robert Fico uviedol, že jeho strana je pripravená podporiť návrh nezaradených poslancov a bude hlasovať za 300€ príspevok pre všetky nezaopatrené deti.  S návrhom vládnej koalície nesúhlasí


Vláda sa rozhodla, že vyplatí jednorazový príspevok vo výške 333 eur pre deti v rodinách s hmotnou núdzou. Podľa Fica takýto príspevok poputuje zväčša  neprispôsobivým občanom a vláda si takto len kupuje ich hlasy v ďalších voľbách. „Nerozumieme, prečo vyraďuje vládna koalícia všetkých slušných ľudí, ktorí pracujú a majú problém, všetkých slušných ľudí, ktorí nepracujú lebo nemôžu pracovať a ide podporovať len neprispôsobivých, pretože je to len a len to tomto,“ uviedol Fico vo videu.

 

Fico pochybuje o tom, že by vládou navrhovaná pomoc pre túto skupinu ľudí bola použitá na nákup potravín alebo školských pomôcok. „Skončia na alkohol, možno mobilné telefóny, alebo iné radosti. Toto je už výsmech, vládna koalícia si ide hrubým spôsobom kupovať voličov neprispôsobivých ľudí a trestá slušných ľudí,“ dodal Fico.

 

Pellegrini v blogu pripomenul marketingový slogan premiéra Eduarda Hegera –  vláda obnovy a prosperity. Uviedol, že v ňom to vyvoláva iné myšlienkové konotácie, ako asi pôvodne autori hesla zamýšľali. „Ak sami sebe hovoria o obnove, môžeme to vnímať aj ako skrytú ambíciu zmeniť stav, ktorý zanechali po sebe za rok vládnutia,“ poznamenal Pellegrini s tým, že hovorí o nezvládnutom boji s pandémiou, nedostatočnej ekonomickej pomoci, nevynútených úmrtiach, zlyhaní v očkovaní…

 

„Jednoducho chaos a neporiadok v štáte. Ešte by sa dalo pripustiť, že obnova sa dá možno nastoliť, ale problém je ten, že do vlády sa vrátili tí istí ministri a Eduard Heger si s Igorom Matovičom vymenili iba stoličky.“ Uviedol, že na rozdiel od podpory, ktorú navrhoval Hlas-SD pre každé dieťa, sa má vládny návrh týkať len rodín v hmotnej núdzi, čo znamená pomoc iba pre 45-tisíc detí namiesto približne milióna.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak