Type to search

POLITIKA

Fico stratil zábrany a VYTIAHOL na Čaputovú tú najsilnejšiu zbraň: TOTO ju obarí!

Edita Silna
Edita Silna máj 14

Robert Fico si dáva na hladkom priebehu prípadného referenda za predčasné voľby mimoriadne záležať. Na svojom profile zverejnil krátke video, v ktorom si po útokoch na ministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú vybral tentokrát prezidentku Zuzanu Čaputovú.


Šéf opozičnej strany Smer sa v poslednom období bez prestávky naváža do ministerky Kolíkovej a len pred pár hodinami jej dokonca adresoval záhadnú otázku o údajnom ďalšom pokuse o samovraždu medzi obvinenými v známej kauze. Robert Fico sa však spolu s Pellegriniho stranou Hlas predovšetkým zameriavajú na úspešné dotiahnutie referenda k predčasným voľbám.

 

Po odovzdaní 600-tisíc podpisov do prezidentskej kancelárie nechala Zuzana Čaputová vyhlásenie referenda posúdiť Ústavnému súdu SR. Práve tento krok opäť vytočil Roberta Fica, ktorý neváhal a poukázal na fakt, že o tom informovala ako prvá predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová. “Pani Remišová dnes oznámila rozhodnutie prezidentky Slovenskej republiky, pani Čaputovej skôr, ako samotná prezidentka. O čom to svedčí? Je to korunný dôkaz toho, že prezidentka Čaputová sa opäť radila s predstaviteľmi vládnej koalície. Ja len dúfam, že tam nebola veľvyslankyňa USA… Týmto svojim krokom prezidentka SR, pani Čaputová potvrdila, že nie je prezidentkou všetkých, ale že je prezidentkou vládnej koalície a takých ľudí ako je Pročko a jemu podobných,” zaútočil na hlavu štátu.

 

Fico však varuje, že v prípade problémov podnikne právne kroky! “Ak by sa stalo, že Ústavný súd bude pokračovať v šľapajach pani prezidentky, aby znemožnil referendum, tak sa určite obrátime na Európsky súd pre ľudské práva a dáme tomu takú váhu ako treba,” dodáva. Na jeho stranu sa priklonil aj člen petičného výboru za Smer Robert Bestro: “Ak niekto pochybuje o tom, že vôľa 600 000 občanov je v demokracii pre autority záväzná, je na mieste upozorniť, že na Slovensku má ľud najvážnejšie slovo, pokiaľ ide o moc a jej priame alebo nepriame vykonávanie,” myslí si. Na ťahu je teraz Ústavný súd, ktorý preskúma ústavnosť referendovej otázky o skrátení volebného obdobia.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak