Type to search

POLITIKA

Černák má toho dosť a PREHOVORIL: Toto je KRUTÁ pravda o justícii a mafiánoch!

Daniel Ouzky
Daniel Ouzky máj 19

Bývalý košický šéf podsvetia Dušan “Borža“ Borženský zomrel včera (17. mája) v hospici, pričom trpel nevyliečiteľnou onkologickou chorobou. Na jeho úmrtie zareagoval aj jeho najväčší konkurent Mikuláš Černák.


Dušan Borženský sa od minulého roka snažil dostať na slobodu, keďže mu diagnostikovali onkologické ochorenie. Podľa lekárov mu nebolo pomoci, pričom ho upozornili, že jeho zdravotný stav sa bude postupne zhoršovať. Aj keď si odsedel viac ako 20 rokov z 23-ročného trestu, prokuratúra spravila všetko preto, aby zostal naďalej za mrežami.

 

Snahu 49-ročného kriminálnika sledoval aj bývalý boss banskobystrického podsvetiaMikuláš Černák. ,,Je smutné, že naše justičné orgány majú niekoľko metrov až kilometrov, keď posudzujú takéto prípady týkajúce sa nás bývalých mafiánov a tzv. svojich ľudí a preto ani Boržovi nebolo dopriate zabojovať o svoj život v takomto civilnom nemocničnom zariadení aj napriek tomu, že svoj dlh za chyby z minulosti splatil,“ uvádza sa na jeho facebookovej stránke.

 

Paradoxom je, že Borženský sa stal šéfom mafiánskej skupiny na východe po vražde jej zakladateľa Róberta Holuba v roku 1997. ,,Dušan patril do konkurenčnej skupiny tzv. Holubovcov a moje uznanie si získal práve preto, že aj po smrti svojho bossa Holuba, za ktorého likvidáciou som stál práve ja, ho nezradil na rozdiel od niektorých ďalších Holubových blízkych,“ uvádza sa v statuse.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak