Type to search

POLITIKA

Matovič sa čoraz viac podobá na Fica! Neuveríte, čo SPÁJA týchto dvoch politikov

Igor Matovič patril medzi najväčších kritikov Roberta Fica. Po roku od posledných parlamentných volieb sa však v jednej veci začínajú nápadne podobať.


Fico nikdy kritikou voči novinárom nešetril. Označil ich za klamárov, protislovenské prostitútky a povedal, že pred nimi nemá žiaden rešpekt. Tvrdil, že sú voči nemu zaujatí. „Nemám pred vami žiaden rešpekt! Vôbec sa vás nebojím. A som pripravený zvádzať súboj, ako bude treba,“ povedal predseda Smeru-SD ešte v roku 2019, písal portál omediach.com.  „Využijeme všetky prostriedky na to, aby médiá prestali robiť politiku a prestali sa snažiť o pád vlády,“ povedal vtedy Fico a tvrdil, že sa nebojí ísť ani do súdnych sporov. „Toľko škôd, čo ste napáchali na tejto krajine, mediálny teror, ktorý ste spustili, to tu nikdy nebolo. Áno, ja som presvedčený, že veľká časť z vás škodí tejto krajine,“ povedal Fico na inej tlačovej besede, informovali Hospodárske noviny.

 

Keď sa premiérom stal Igor Matovič, Smer zase tvrdil, že novinári nie sú na Matoviča tak prísni, ako boli naňho. Samotný Matovič má však na vec iný názor. Ešte v marci 202é chcel založiť fond na podporu investigatívnej žurnalistiky, aby podporil prácu novinárov. Najsilnejšie médiá jeho ponuku okamžite odmietli, písali omediach.com.  Svojho nápadu sa časom vzdal.


Už v lete šli Matovičove vzťahy s novinármi dole vodou. Jeho vláda čelila kritike nielen za samotné rozhodnutia či zákony, ale tiež za praktické veci, ktoré za minulých vlád fungovali. Igor Matovič odmietal mať hovorcu a novinári mali problém dostať sa k informáciám, ktoré potrebovali. Okrem iného novinári informovali o jeho diplomovej práci. Vtedajší premiér považoval články za osobný útok a tvrdil, že novinári si informovanie načasovali tak, aby mu uškodili. On sám pritom patril k najväčším kritikom Andreja Danka kvôli jeho kauze diplomovej práce.

Na výročie smrti novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice sa Matovič neštítil kritizovať novinárov, písali Hospodárske noviny. „Odkedy vrah zobral život Jánovi a Martine, akoby mnohým padlo vhod sa za Jána skrývať. A paradoxne to robia aj tí z novinárskej brandže, ktorí na jeho prácu zvysoka kašlali,“ napísal v statuse Igor Matovič. „Tri roky od vraždy je čas sa pozrieť pravde o slovenskej žurnalistike do očí. Novinárov kvalít Jána Kuciaka by sme na Slovensku spočítali – preženiem – na prstoch dvoch rúk. BOHUŽIAĽ. Zbytok je … radšej pomlčím. Často povrchný, často zaujatý, často povýšenecký,“ napísal vtedajší premiér.


sk_SKSlovak
sk_SKSlovak